UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nde dördüncü hafta maçları, oynanan iki heyecanlı mücadeleyle sona erdi. Gecenin ilk maçında temsilcimiz Galatasaray, Alman temsilcisi Bayern Münih ile karşı karşıya geldi. Allianz Arena'da oynanan müsabakada kazanan, 2-1'lik skorla ev sahibi takım Bayern Münih oldu. Kırmızı-beyazlı takıma galibiyeti getiren golleri 80. ve 86. dakikalarda Harry Kane kaydetti. Temsilcimizin tek golü 90+3. dakikada Cedric Bakambu'dan geldi.

Gol düellosunda kazanan Kopenhag

Gruptaki diğer maçta ise Danimarka ekibi Kopenhag ile İngiliz temsilcisi Manchester United karşı karşıya geldi. Parken'de oynanan maç 7 gole sahne olurken, kazanan 4-3'lük skorla Kopenhag oldu.

Manchester United, 3 ve 28. dakikada Rasmus Höjlund'un golleriyle deplasmanda 2-0 öne geçti. Marcus Rashford 42. dakikada kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

Kopenhag, 45. dakikada Mohamed Elyounoussi ve 45+9. dakikada Diogo Gonçalves'in penaltı golüyle durumu 2-2 yaptı ve soyunma odasına eşitlikle gidildi.

Manchester United'da 70. dakikada penaltıyı gole çeviren Bruno Fernandes, takımını 3-2 öne geçirdi. Ancak Kopenhag yine pes etmedi. 83. dakikada Lukas Lerager ve 87. dakikada Roony Bardghji'nin golleri, Kopenhag'a 4-3'lük skorla galibiyeti getirdi.

Acun Ilıcalı satın alacağı takımı açıkladı! Acun Ilıcalı satın alacağı takımı açıkladı!

Puan durumu ve fikstür

Ortaya çıkan bu sonuçların ardından ise A Grubu'nda yaşanan son puan durumu da belli oldu. Temsilcimiz Galatasaray grupta 4 puanda kaldı. Lider Bayern Münih ise puanını 12 yaptı. Kopenhag puanını 4'e yükseltirken, Manchester United 3 puanla son sırada kaldı. Grubun bir sonraki haftasında Galatasaray sahasında Manchester United'ı konuk edecek. Bayern Münih ise evinde Kopenhag'ı ağırlayacak.

Galatasaray nasıl tur atlar?

-Galatasaray A Grubu'ndaki son iki maçında Manchester United'ı evinde, Kopenhag'ı da Danimarka'da yenmesi durumunda diğer maçlara bakmaksızın bir üst tura yükselecek.

-Kopenhag bir sonraki maçında Bayern Münih'e yenilirse, Galatasaray da İngiliz ekibini mağlup ederse sarı kırmızılılara Kopenhag deplasmanında 1 puan da yetecek.

-Galatasaray, Manchester United'a yenilmesi durumunda ise yine Kopenhag'ı devirmek ve United'ın da Münih karşısında kaybını beklemek zorunda kalacak.

Grubu 3. sırada bitirecek takım UEFA Avrupa Ligi'ne gidecek.

Editör: Necmettin Dursun