ŞEHRİVAN HABER: ERDAL ERBAŞ

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Van İl Başkanı Erdinç Peker, bir açıklama yaparak vatandaşların Gevaş ile Van arasında geliş gidişlerde problem yaşadığını kaydetti. Peker, vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için mevcut güzergâhın gerek ekonomik yönden gerekse zaman yönünden son durak olan otogardan alınıp Van merkezli bir durak oluşturulması gerektiğini dile getirdi.

PEKER: VATANDAŞ CİDDİ ANLAMDA MAĞDURİYET YAŞAMAKTADIR

Sözlerine vatandaşın ulaşımla ilgili yaşadığı sıkıntıları anlatarak başlayan Peker, “S.S. 5.nolu Gevaş Minibüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Gevaş çıkışlıdır ve son durak Van’dır. Van şehirlerarası otobüs terminaline gitmesi gereken vatandaşlarımız güzergâh uygun olmadığından ciddi anlamda mağduriyetler yaşamaktadırlar. Vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için mevcut güzergâhın gerek ekonomik yönden gerekse zaman yönünden son durak olan otogardan alınıp Van merkezli bir durak oluşturulması lazım” dedi.

“YOLCULARIN AKTARMALI OTOGARA TRANSFERLERİNİN YAPILMASI GEREKİYOR”

Peker, merkezde bir durak noktası belirlenip Gevaş'a gidecek yolcuların merkez aktarmalı otogara transferlerinin yapılması gerektiğini belirterek, “Merkezde önceki dönem yapıldığı gibi merkezde bir durak noktası belirlenip Gevaş'a gidecek yolcuların merkez aktarmalı otogara transferlerinin yapılması gerekiyor. Bu konuyu gerekli kuruluşlara bildirdik ve biz Gevaş İlçe Başkanlığı olarak bu talebin takipçisi olacağız. İlçemizin her alanda geri kaldığının ve mevcut yöneticiler tarafından da önemsenmediğinin farkındayız. Ümit ediyoruz ki bu talebimiz vatandaşlarımız için karşılıksız bırakılmayacaktır” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim