ŞEHRİVAN HABER: AK Parti'de 28. Dönem Milletvekilliği aday adaylığı başvuruları sürüyor. Başvuruların ardından milletvekili adaylarının belirlenmesinde teşkilat temayül yoklaması, mülakatlar, anketler ve komisyonlarca alınacak kararlar etkili olacak. 

Türkiye'ye bu yıl en fazla turist İran'dan geldi! Peki, Van'ın bundaki payı ne? Türkiye'ye bu yıl en fazla turist İran'dan geldi! Peki, Van'ın bundaki payı ne?

KIYLIK MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSU YAPTI

AK Parti'de, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için çalışmalar sürüyor. Van’da seçim hareketliliği sürerken, AK Parti'de de milletvekili aday adaylığı için süreç devam ediyor. AK Parti Van İl Başkanlığında aday adaylığı başvuruları devam ederken, Avukat Savaş Nurullah Kıylık da aday adaylık başvurusunda bulundu. Kıylık, AK Parti Van İl Başkanlığı’nda milletvekili aday adaylığı başvurusu yaptı. Başvuru programına AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray ve partililer katıldı.

SAVAŞ NURULLAH KIYLIK KİMDİR? 

22.01.1991 Van ilinde Hacıbekir Mahallesinde doğdu. 
İlk öğrenimini Van Namık Kemal İlköğretim okulunda, orta öğrenimini Van Hüsrevpaşa  İlköğretim okulunda, Lise öğrenimini Van Cumhuriyet Lisesinde tamamladı.  Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesini başarıyla bitirdi. Anadolu Üniversitesi İlahiyat mezunu da olan Kıylık, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde Sanat tarihi dalında yüksek lisansını yapmıştır. 
Van ilinde kurduğu Kıylık Hukuk Bürosu, on yıldan bu yana takip ve hukuki danışmanlık hizmeti vermektedir. Savaş Nurullah Kıylık, aktif olarak Avukat – Arabulucu – Uzlaştırmacı olarak mesleğini sürdürmektedir. 
Evli olup bir kız çocuğu babasıdır. 
İngilizce ve Arapça dillerini orta düzeyde bilmektedir. 
Uzun süre Van Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonunda Başkan Yardımcılığı yapmıştır.
Türk Hukuk Sitesi, Hukukinet v.b sitelerde makale yazarlığı ile çeşitli dergi ve gazetelerde güncel hukuki yazı (köşe) yazarlığı yapmaktadır. 
Sivil toplum alanında ve Hukuk Derneklerinde aktif rol almıştır. Van Barosunun; İnsan Hakları, Çocuk Hakları, Bilişim, Yabancılar ve Mülteciler komisyonlarında aktif görevlerde bulunmuştur. 
Kıylık, uzun süre ve kesintisiz olarak Adalet ve Kalkınma Partisinde aşağıdaki görevlerde bulunmuştur: 
2012 ve 2013 yılları arasında Ak Parti Edremit Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı (Mali ve İdari İşler Başkanı),
 2014 ve 2015 yılları arasında Ak Parti Van İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevi,
 2015 ve 2018 yılları arasında Ak Parti Van İl Disiplin Kurulu Üyeliği görevi,
30 Mart 2014 Yerel seçiminde Edremit ilçe seçim ve koordinasyon merkezinde (SKM) “İlçe Hukuk ve Eğitim İşleri Sorumlusu” olarak, 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminde, 7 Haziran 2015 Genel seçiminde, 1 Kasım 2015 Genel seçiminde ve 16 Nisan 2017 Referandumunda il seçim ve koordinasyon merkezinde (SKM) “İl Hukuk ve Eğitim İşleri Sorumlusu” görevi 
2018 ve 2020 yılları arasında Ak Parti Edremit İlçe Başkanlığı görevi

GÜRAY: BU SEÇİM YÜZ YILLIK BİR SEÇİM

Programda konuşan AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray, “Bu seçim sadece 2002 AK Parti ruhuyla 2023’e taşınmış bir seçim değil. Bu seçim yüz yıllık bir seçim. Geçmişten günümüze tarihin tekerrür ettiği, yüz yıl önce neler yaşandıysa bugün yine dışarda her şeyin farklı bir şekilde cereyan ettiği bir seçim. İşimiz çok. O yüzden hepinizin desteğini bekliyoruz” dedi. 

KIYLIK: AK PARTİ VAN MİLLETVEKİLLİĞİ ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUMUZU GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Milletvekili aday adaylığı başvurusu yapan Kıylık, “AK Parti Van Milletvekilliği aday adaylığı başvurumuzu gerçekleştiriyoruz. Bizim partimiz diğer siyasi partilerden farklı olarak bu defa aidat almadı ve bunun yerine depremzedeler için AFAD’a bağış şeklinde yapıldı. Bunu da ben çok anlamlı buluyorum. Bu vesileyle deprem bölgesini de unutmamak lazım” diye konuştu.

“VAN’I HAK ETTİĞİ NOKTAYA GETİRECEK PROJELERİ TAKİP EDEN BİR MİLLETVEKİLİ OLACAĞIMA SÖZ VERİYORUM”

Kıylık, “Van siyasetinde 10 yıldır aktif olarak bulunuyorum. Dolayısıyla vilayetimizin sorunlarını iyi biliyorum. Vanlıların neler istediğinin, taleplerinin ne olduğunun farkındayım. İnşallah milletvekili olduğumuz zaman burada sizlerin huzurunda söz veriyorum; ulaşılabilir, aktif çalışan, proje üreten, değer üreten, Van’ı hak ettiği noktaya getirecek projeleri takip eden, çalışkan bir milletvekili olacağım. Bu seçim çok önemli. Cumhuriyetimizin 100. Yılındayız ve kampanyamız Türkiye 100 Yılı üzerinden yürüyor. Hem Türkiye 100 Yılı hem de Van 100 Yılı’nı projelerimizle, birlikte çalışarak başaracağız” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim