Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; Bugün 1,5 yıllık aranın ardından tekrar Van'da bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Ülkemizin doğusunun yükselen yıldızı, bölgesinin lokomotifi Van'a her gelişimizde sevgiyle, coşkuyla bizi bağırlarına basan tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.

"VANLA HEP OMUZ OMUZAYDIK"

Van bizi bilir. Van attığı bu adımla o birilerini yolda bırakacaktır. Ben şu anda hanım kardeşlerimin coşkusu, ana kademenin, gençlerin coşkusunu görüyorum. Deprem yaralarının sarılmasından terör belasının define kadar Van'ın tüm mücadelesinde hep yanında olduk. Vanla hep omuz omuzaydık. Yıllarca Vanlıların tertemiz duygularını istismar edenlerin, bu şehre zarar verdiğini en iyi sizler biliyorsunuz. Van'ı susuz bıraktılar mı? Suyunu kesitler, kim su sorununu çözmesi gerekirdi; Van Büyükşehir Belediyesi'nin. Peki Erdoğan, DSİ'yi görevlendirerek Van'ın su sorununu çözdü mü? Benim Kürt kardeşlerimi susuz bırakmaya kimsenin hakkı yok diyordum. Su sorununu Kürt, Türk ayırt etmeksizin çözdük.

"SON 20 YILDA VAN'A 38 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK"

Van'ı yeni projelerle, hizmetlerle kalkındırmak için çalıştık. Geçmişte nice hükümetler geldi, geçti. Hangisi Van'ı bu seviyede eser ve hizmetlerle kalkındırdı? Hiçbiri. Yaşı yetenler kendileri, yetmeyenler büyüklerine sorarak, Van'ın 25-30-40 yıl önceki haliyle bugünü karşılaştırsınlar. Aklı, vicdanı, ahlakı olan herkes aradaki farkın 20 yıllık değil, asırlık olduğunu kabul edecektir. Bizim kuru lafla, istismarla, yalanla, iftirayla işimiz olmaz. Biz somut rakamla konuşuruz. Son 20 yılda Van'a 38 milyar liralık yatırım yaptık.

Editör: TE Bilisim