ŞEHRİVAN HABER: FATMA POLATCAN

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Van’ın İpekyolu ve Edremit kongrelerine katılmak üzere Van’a geldi. Ekmen, kongrelere katılmadan önce sabah saatlerinde kentteki gazetecilerle bir araya gelerek Van ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

VAN'DA 5 BİN ÜYEMİZ VAR

Ekmen, Van’da üye sayılarının 5 bine ulaştığını dile getirerek, “Van, DEVA Partisi açısından tıpkı Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu’sunda bir kapıyı temsil ettiği gibi DEVA Partisi açısından da çok önemli bir yere tekabül ediyor. Van teşkilatımız Türkiye’de kurulan ilk teşkilatlardan biriydi. Erdinç Bey görevi devraldığından bu yana bir çıtayı aldığı yerden daha yükseğe çıkartmak noktasında çalışma arkadaşlarıyla birlikte çok büyük bir çaba içerisinde. Bugün itibarıyla Van’daki üye sayımız 5 bini geçmiş durumda ve bunun yaklaşık 3’te 2’si son 3 ayda gerçekleşti. Bin 500 civarında olan üyemiz bugün 5 bine ulaşmış durumda. Bu artan üye sayısı hem DEVA Partisine olan ilgi, alakayı tespit açısından hem de yeni il başkanımızın kendi ekibiyle birlikte koyduğu performans açısından bizi oldukça memnun ediyor. Bundan sonra Van’a daha sık bir şekilde gidip gelmeye gayret edeceğiz” dedi.

DIŞ POLİTİKALARDAKİ DARALMALAR VAN’DA HİSSEDİLİYOR

Van’da yaşanan sorunlara değinen Ekmen, “Türkiye, çok zor bir dönemden geçiyor ama bu zorlukları doğrudan ve en yakın şekilde hisseden iller sıralansa muhtemelen Van ilk 10 içerisinde olur. Bu zorluklar, ekonomik olarak Van’da hissediliyor. Dış politikalardaki daralmalar Van’da hissediliyor. Temel hak ve hürriyetler, demokrasi ve insan haklarındaki daralmalar Van’da hissediliyor. Van’daki Sınır Kapılarının tamamen açık olmaması, İran Konsolosluğu ile İran turizmini arttırmak noktasında hak ettiği yeri bulması, mevcut Kapı’nın 24 esasıyla çalışabilir hale gelmesi gibi birçok konu Türkiye ile İran arasında sağlıklı bir siyasi diyalog zemini olmuş olsaydı muhtemelen bugüne kadar çözülmüş olurdu” diye konuştu.

“VAN, EKONOMİK SIKINTILARI HİSSEDİYOR”

Ekmen, Van Çevre Yolu sorununa da değinerek, “İran ile karşılıklı olarak ilişkileri, ticareti, siyaseti geliştirme üzerine bir gündem olsaydı bu gündemden en büyük payı Van alırdı. Van, eldeki projelerin dahi tamamlanamadığı bir il konumunda. Van Çevre Yolu, hâlâ tamamlanamadı. Sezon da kapandı. Bir ay sonra bir sonraki sezona kadar bir şey yapmak oldukça zorlaşacak. Halk fakirleşiyor. Yatırımlar azalıyor. İnsanlar büyük bir tedirginlik içerisinde piyasada iş yapacakları parayı götürüp kur korumalı mevduat hesabına yatırıyorlar. Bunu da parası olan yatırıyor” ifadelerini kullandı.

EKMEN: VAN, ‘YIKILMADIK, AYAKTAYIZ’ DİYOR

Van’ın sıkıntılar içerinde yıkılmadığı ve ayakta durduğunu dile getiren Ekmen, “Bütün bu sıkışmışlıklar içinde Van şehri, Vanlı ayakta kalmaya çalışıyor. Deyim yerindeyse Van, “yıkılmadık ayaktayız” diyor. Van tarihsel bir yer. Büyük beyliklere, devletlere, imparatorluklara ev sahipliği yapmış bir yer. Dolayısıyla bugünler de geçer. Bu eleştirdiğimiz bütün konular bir iktidar değişikliği ile birlikte tamamen kolay bir şekilde ortadan kalkacaktır” dedi.

“VAN, DEĞİŞİMİ YAŞAYACAK”

Ekmen, “DEVA Partisi 22 başlıkta bu gece iktidar olsa yarın hayata geçireceği konuları çalışmış, sadece kendi dersini çalışmakla yetinmeyip aynı zamanda 6’lı masaya da bu konuda teknik destek sağlayan, kendi bilgi birikimini aktaran bir parti olarak Türkiye’de bir iktidar değişikliğinin her ardından yapılabilecekleri kayda geçiren bir parti. Bütün ülke mutlaka böyle bir değişimden payını alacaktır. Van gibi gelişmişlik endeksinde 77 sırada olup birçok hususta mahrumiyet yaşayan vilayetler böyle bir değişimi çok daha güçlü bir şekilde yaşayacaklardır, hissedeceklerdir” diye aktardı.

Editör: TE Bilisim