ÖTV'DEKİ ARTIŞ ORANLARI BELLİ OLDU

TÜİK'in Aralık ayı Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (YİÜFE) verilerini açıklamasıyla birlikte, alkol ve tütün ürünleri üzerinden alınan maktu ve asgari maktu ÖTV tutarlarındaki otomatik artış oranları da belli oldu.

YÜZDE 22.29'LUK ARTIŞ GÖSTERDİ

Geçen yılın ikinci yarısında Yİ-ÜFE yüzde 22.29 oranında artış gösterdi. Bununla birlikte alkol ve tütün ürünleri üzerinden alınan maktu ve asgari maktu ÖTV tutarları da bu oranda artırılacak.

EN UCUZ SİGARA 33 LİRAYA ÇIKACAK

Son sigara zammı sonrası en düşük sigara fiyatı 29.5 liraya yükselmişti. Aksi bir karar alınmayıp otomatik oranda artış yapılırsa en ucuz sigara fiyatı ortalama 33 liraya yükselecek. Kesin rakam ise Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından yürürlüğe girecek. Bu da yaklaşık 3.5 liralık bir zam anlamına geliyor.

ALKOLLÜ İÇKİ VE SİGARADA YÜZDE 22,3'LÜK FİYAT ARTIŞI

TÜİK'in paylaştığı rakamlar sonrası alkollü içecekler ve sigarayı da içeren tütün ürünleri Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarında artış yapıldı. Bu rakama göre alkollü içki ve sigarada ÖTV zammı yüzde 22,30 olarak belirlendi. Ayrıca artış sonrası, biranın asgari maktu vergi tutarı 5,39 liraya çıktı.

Editör: TE Bilisim