ŞEHRİVAN HABER/ Uzun süredir Van’ın gündeminde olan uçak seferlerinin yetersizliği, pahalı bilet fiyatları, yurt dışı uçuşlar gibi konular tartışılırken Türk Hava Yolları yönetimi Van’a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. İlk kez İstanbul dışında bir kentte yönetim kurulu toplantısı düzenleme kararı alan THY yönetimi yönetim kurulu başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat başkanlığında Van’a geldi. Kentteki sorunlara dair açıklamalar yapan Bolat, Van’ın yıllardır bir türlü düzenli bir şekilde gerçekleştiremediği Van-İran seferleri konusunda da müjde verdi.
 
“VAN-TAHRAN ARASINA BİR UÇAK KOYMAYI PLANLIYORUZ”
Yönetimi ile birlikte Van’a çıkarma yapan Prof. Dr. Ahmet Bolat kentteki uçak sorunu ile birlikte İran ile uçuşları ile ilgili de konuşurken konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi: “Türk Hava Yolları’nın yüklendiği misyon insanları sevdiklerine kavuşturmanın yanında da ülke ekonomisine en büyük katkı sağlayan şirket olmasıdır. Bu açıdan da sevginin ve barışın memleketi olan Van’da da ekonomiye nasıl katkı sunabiliriz diye çalışma yaptık. Burada büyük sağlık kuruluşlarımız var. Bu sağlık kuruluşlarımızın da ülkemize katkılarını arttırmayı düşünüyoruz. Bununla ilgili olarak da yaptığımız toplantıda Tahran-Van uçak seferi konusunda İran devleti ile görüşmelere başlanması lazım. Bunlar ancak devletlerarası izin vermeyle olabilecek bir şeydir. Onlar bizim Tahran’a uçuşumuza izin verirse ve yaptığımız fizibilite çalışmaları da olumlu çıkarsa Van-Tahran arasına bir uçak koymayı hedefliyoruz.”
 
“VAN TANITIM FİLMLERİ DE UÇAKLAR DA YER ALACAK”
“Van şehrimizin ekonomisine, turizmine nasıl katkıda bulunabiliriz bunun çalışmalarını yapacağız. Van ile ilgili tanıtım filmlerini uçaklarımıza koyacağız. Özellikle yurt dışı uçuşlarımızda Van ile ilgili tanıtım filmlerini koyarak yabancı turistlerin de Van’a gelmelerini teşvik edeceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim