ŞEHRİVAN HABER: ŞABAN BEYAZSAÇ-YUNUS YILMAZ

5 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın mitingiyle ilgili de konuşan Güray, 50 bin Vanlının katıldığını belirterek,  “Vatandaşlarımız miting alanını hınca hınç doldurup Cumhurbaşkanımıza sevdasını her platformda gösteriyor.” Dedi.

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçim’ine sayılı günler kala takvim işliyor. Cumhurbaşkanı adayları mitinglerine hız verirken, partiler, ittifaklar ve milletvekili adayları da sahada yoğun bir çalışma yürütüyor. 5 Mayıs’ta kentte yapılan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın mitinginden sonra AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray da, AK Parti Van Milletvekili adayları ve parti teşkilatıyla birlikte kentteki basın mensuplarıyla Edremit Uygulama otelinde bir araya geldi. Seçimle ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Güray, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Güray, Van mitingi ile ilgili tam bir memnuniyet sergilerken, CHP’nin mitingini ise zayıf ve HDP’nin oluşturduğu bir ortam ve CHP’nin olmayan bir kitle olarak yorumladı.

Öte yandan programa, AK Parti Van milletvekili adayları Burhan Kayatürk, Kayhan Türkmenoğlu, Abdulahat Arvas, Azat Kartal, Selma Biçek, Muhammed Çalağan, Ömer Faruk Karakurt, Muhammed Affan Orhan ve AK Parti Van teşkilat üyerleri katıldı.

GÜRAY: VAN MİTİNGİ BİZLERİ SON DERECE MUTLU ETTİ

Hazine 5,6 milyar liralık kira sertifikası ihraç etti Hazine 5,6 milyar liralık kira sertifikası ihraç etti

Toplantıda konuşan AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray, “Seçim çalışmalarımız hızlı bir şekilde ilerliyor. Birbirinden kıymetli milletvekili adaylarımız var, her bir adayımız çeşitli bölgelerde il ve ilçelerde seçim programlarını gerçekleştirmek üzere Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) tarafından koordine ediliyor. Adaylarımız sabah programlarına çıkıyor, akşam tekrardan Seçim Koordinasyon Merkezi’ne geri dönüyorlar. Önümüzde çok kritik bir seçim var, tüm Türkiye’yi ilgilendiren hem tarihin tekerrür ettiği hem de Türkiye Yüzyılı’nın şekilleneceği çok kritik bir seçim arifesindeyiz.”

VATANDAŞA TEŞEKKÜR ETTİ

“Cumhurbaşkanımızın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz 5 Mayıs Van mitingi bizleri son derece mutlu etmiştir. Çünkü her yıl biraz daha rekorumuzu artırarak Sayın Cumhurbaşkanımızın programlarını evimizde gerçekleştiriyoruz ve evvela Sayın Cumhurbaşkanımıza gerek yol boyunca sağlı sollu teveccüh gösteren vatandaşlarımıza, gerekse de miting alanını hınca hınç doldurup Cumhurbaşkanımıza sevdasını her platformda gösteren vatandaşlarımıza, tüm hemşehrilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.”

“MİTİNGE 50 BİN KİŞİ KATILDI”

Güray, “Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi fitne tohumunu içimize atmaya çalışırlarsa çalışsınlar, bizim Sayın Cumhurbaşkanımıza olan sadakatimizi ve sevdamızı hiçbir zaman engelleyemeyecekler, bitiremeyecekler. Bizi biz yapan değerlerin başında da sadakatimiz geliyor. Biz bu yüzden dünyanın en büyük sivil toplum örgütüyüz. Bu yüzden yaklaşık 22 yıldır iktidardayız, bizi biz yapan değerlerimizin kıymetini bildiğimiz için bugün inşallah yine 14 Mayıs’ta bir kez daha Sayın Cumhurbaşkanımızı Başkan olarak seçeceğimize inancımız, motivasyonumuz tamdır. Bazı manipüle edilmiş, özellikle de sosyal medya dezenformasyonuyla halkın önüne atılmış anketlere inanmıyoruz, anketler sahada bizzat kendini gösteriyor. Sayın Cumhurbaşkanımızı ağırladığımız Van mitinginde X-ray cihazlarından giren kişi 50 bin küsur, bu da bir rekordu.”

“VEKİLLERİMİZİN HEPSİ BİRBİRİNDEN TECRÜBELİ”

“Akabinde Erzurum mitingi olsun, keza çok büyük bir Kayseri, Mersin mitingleri herkesin gördüğü üzere anketin gerçeğinin sahada olduğudur. Sayın Cumhurbaşkanımıza teveccühler var, Allah’ın izniyle bu seçimi de güzel bir şekilde zafere erdireceğimiz konusunda inancımız tam. Hiç kimsenin bu konuda ne bir tereddüttü, ne de bir şüphesi olmasın. Sadece Cumhurbaşkanımız olarak değil, biz AK Parti olarak da bu seçime birbirinden kıymetli sekiz milletvekili adayımızla hazırlanıyoruz. Diğer tüm partilerin milletvekili adayları incelendiği zaman, hiç birinin bizim adaylarımızın herhangi birinden artı bir tarafı yoktur. Adaylarımız, tecrübe desek tecrübeliler, siyaset desek en iyisini yapacak olanlardır, vatandaşlarımıza hizmet konusunda bugüne kadar birçok şey yaptılar. Bugünden sonra da daha iyisini yapacaklarına eminiz” ifadelerini kullandı.

“SAYIMIZI ARTIRARAK BİR SEÇİM GEÇİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Güray “Genç milletvekili adaylarımız var, memleketteki tüm hanım kardeşlerimize dokunmuş, hizmet etmiş kadın milletvekili adayımız var, o yüzden biz her platformda çok rahatlıkla milletvekili adaylarımızla sahada çalışmalarımızı devam ettiriyoruz, kendilerine de teveccühler son derece de fazla. Evvela biz mevcut milletvekillerimizin çalışmalarını, akabinde 28. Dönemde de mevcut sayımızı artırarak bir seçim geçirmeyi hedefliyoruz”

“AMACIMIZ HİZMET ETMEK”

“Bu yolda doğru bir şekilde hedefimize kilitlendik ve bu şekilde de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hiçbir şekilde diğer partilerin sahada oluşturmaya çalıştıkları fitneye müsaade etmiyoruz, inşallah bu memlekette birlik ve beraberlik kazanacaktır. Bu memleketin en çok ihtiyacı olan şey de bu birlik ve beraberliktir. Biz de AK Parti ailesi olarak hep birlikte 1 milyon 129 bin vatandaşımıza hizmet etme yolunda tüm adaylarımızla ve il başkanlığı olarak tüm kurmaylarımla birlikte bu hedefimizi görev süremiz boyunca gerçekleştireceğiz, buna da inancımız tamdır. Herkesin de bunu bu şekilde bilmesini istiyorum.” Dedi.

“SANDIKTA ŞAHSİ OLARAK DEĞİL, CUMHURBAŞKANIMIZ VE TOPLUMUN MENFAATİNİ DÜŞÜNMEMİZ GEREK”

Güray, Türkiye’nin kaderinin belirleneceği kritik bir virajda olduklarını ifade ederek, sandıkta şahsi kişileri değil, toplumsal menfaatlerin gözetilmesi gerektiğini söyledi. Güray, “2018 yılından bir farkımız var çünkü ittifak olarak önceki seçimde ittifakın en çok oy alan partisine oylar kayıyordu. Fakat bu seçimde biraz daha farklı, ittifak partilerine eşit dağılıyor, aldıkları oyların yüzdesine bölünerek hesaplanıyor ve bir oy kaybı neticesi ortaya çıkıyor. Ayrıca diğer partilerin aday çıkarıp çıkarmama konusu tamamen genel merkezlerin takdirleriyle olan bir şeydir. Biz teşkilatçılar olarak genel merkez hangi sorumluyu kabul etmişse biz de o talimata göre hareket ediyoruz. Diğer Cumhur İttifakı paydaşı partilerin bunu çok dikkate almaları gerekiyor çünkü konuşmalardan bazı şeyleri çekerek söyleyeyim, biz bu olayı şöyle görüyoruz, vatandaşlarımıza da açık ve net böyle izah ediyoruz; bu cevap verilemeyen ya da alınamayan kiminin siyasal kiminin toplumsal kiminin hoşnut olmadığı, sıkıntı yaşadığı milletvekillerimiz elbette olur ama bugün öyle bir gün ki, öyle kritik bir viraj ki, biz birbirimize küserek aslında Türkiye’nin kaderini belirleyeceğimiz bir seçime giriyoruz.”

“DİĞER TARAFA ÇIKACAKSA BU İŞİN TÜM VEBALİ O ZAMAN O KİŞİNİN BOYNUNDA OLUR”

“O yüzden biz bunu söylüyoruz; bize kızmış olabilirsiniz, bize küsmüş olabilirsiniz ama sandığa gittiğiniz zaman atacağınız her oy Cumhur İttifakı’nın diğer paydaşlarına bir etki yaratmayıp diğer tarafa çıkacaksa bu işin tüm vebali o zaman o kişinin boynunda olur. O yüzden biz hep gerekli uyarıyı yapıyoruz, kimseye hiçbirine oy vermeyin diye bir söylemimiz yok, oy verirken de seçmen sonuçta bağımsız ama biz bu şartlara dikkat ederek sandığa gitmesini, vicdanının sesini dinlesin.”

VATANDAŞ KIZGIN VE KÜSGÜN OLABİLİR AMA…

“Vatandaşlarımız bana kızmış olabilir, bana küsmüş olabilir veya hoşnut olmamış olabilir ama Sayın Cumhurbaşkanımızın yıllardır ilerletmiş olduğu davayı, Türkiye’yi belirli yerlerden taşımış olduğu çizgiyi, bundan sonraki süreçte yapacaklarını ve şayet aksi bir durum olursa nelerle karşılaşabileceğimizi belirtmeye çalışıyoruz. Bu bir vatandaşlık görevidir, bu bir vicdandır. Sandığa gittiğimiz zaman şahsi olarak değil de hem Sayın Cumhurbaşkanımızın hem de toplumun menfaatlerini düşünme adına bu şekilde söylemlerimizi gerçekleştiriyoruz ama elbette ki tek bir liste üzerinden çıkılması siyaseten daha olumlu sonuçlar verebiliyor, bu da dediğim gibi genel merkezin takdiridir.” İfadelerini kullandı.

GÜRAY’DAN CHP MİTİNGİ İLE İLGİLİ ÇARPICI YORUM

Güray, son olarak şunları söyledi: “2 Mayıs günü Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu’nun Van’da düzenledikleri mitingin CHP mitingi olarak nitelendirmediğini açıklayarak; “10 bin küsürlük CHP mitingi vardı ama HDP’nin mitingi diyoruz biz ona. Bunu geçenlerde de belirttim; bana göre çok düşük bir katılımdı. Geçmiş yıllara nazaran HDP mitinglerini incelediğimiz zaman bu çok düşük bir katılımdı. Bunu bir CHP mitingi olarak nitelendiremeyiz çünkü Kılıçdaroğlu Van’a indiğinde alandaki seyirci 2300 civarındaydı ama HDP ‘Biz olmadan siz bir hiçsiniz’ siyasi göstergesini Maraş Caddesi’ne geçerken gösterdi ve alana akın etti.”

GÜRAY: VAN’DAKİ MİTİNG CHP DEĞİL HDP MİTİNGİ İDİ

“Toplamda 10 bin küsürlük bir katılım oldu ve bu da bana göre HDP tarihi için geçmiş yıllara nazaran çok düşük bir katılımdı. CHP mitingi olarak nitelendiremeyiz, nitekim vücut dilinden, alandaki bayraklardan ve sokaktaki söylemlerden, kamuoyuna yansıyan söylemlerden bunun CHP ile yakından uzaktan alakasının olduğunu düşünmüyorum. Bu bir HDP mitingiydi. Kendi mitingimize gelecek olursak, sosyal medyadan tabi ki çekemeyenler olacaktır, önümüzdeki hafta seçim var, önümüzdeki hafta tekrar konuşacağız. Biz hiç kimseyi karalama adına değil, kendimizi test etme adına bizzat genel merkezden 4 tane koordinatörümüzle birlikte ben sizlere çalışmaları anlatayım; 700 bin kişiye sesli arama gerçekleştirdik.”

“BURADAN TÜM ARAMALARI YAPTIK”

“YouTube, Instagram, Facebook ve Twitter’dan 1 milyon 550 bin kişiye son üç gün etkileşim aldık. Net rakamlar ve verilerin hepsi bizde. Ben de vekil adaylarımızla birlikte 148 bin üyeyi tek tek aradık. Arandığına dair kendi oluşturduğumuz sistemden genç kardeşlerimizle partimizin üst katında bir çağrı merkezi kurduk. Buradan tüm aramaları yaptık. Geçmiş yıllardaki seçim programlarımızda karşılaşmış olduğumuz sorunları bir araya toplayarak onların çözümleri konusunda ne gerekiyorsa yaptık fakat Bitlis, Muş, Bingöl plakalı araçlar Cumhurbaşkanımızın güvenliğinin sağlanması için göreve gelen Çevik Kuvvet polisleridir. Bunun dışında mesela biz CHP mitinginde CHP Hakkâri İl Örgütü pankartı ile karşılaştık ama biz yakın çevreden bir kişiyi bile davet etmedik. Biz kendi potansiyelimizin olduğunu biliyoruz, biz bu memlekette 5-6 milletvekili çıkardığımızı biliyoruz.”

“148 BİN ÜYE VAR”

“Biz 148 bin üyeyle aynı ailede bulunan 300 bin seçmenimizin bulunduğunu çok iyi biliyoruz. Bu yüzden biz bu potansiyele sahip bir partiyiz ve bu memlekete kadim bir memleket, Sayın Cumhurbaşkanımıza teveccühlerin olduğunu biliyoruz. Baskı olmasa, şiddet olmasa herkesin rahatlıkla sandığa gittiği zaman Sayın Cumhurbaşkanımıza oy vereceğini çok iyi biliyoruz. Bu tablo bizim gerçek tablomuzdur. Biz burada bunu emeğimizle ve çalışarak ortaya çıkardık. Bu yüzden tüm teşkilat çalışanlarına, ilçe başkanlarına, kadın kollarına, gençlik kollarına, mahalle başkanlarına, sandık yönetim kurullarına tekrardan teşekkür ediyorum.’’

Editör: Ömer Aykaç