Son dönemlerde en çok konuşulan konulardan biri olan tarım ve hayvancılık sektörü en zor zamanlarını yaşıyor. Tarım ve hayvancılığın önemli merkezlerinden biri olan Van’da da ciddi sorunlar yaşanırken, Gürpınar ilçesine bağlı Sakalar Köyü gibi birçok yerde taşıma suyla tarım alanları sulanıyor. Sakalar Köy halkı adına Şehrivan’a konuşan Ahmet Temizer, yaşanılan sorunları değerlendirerek, köylülerin mağdur olduklarını söyledi.

SU TANKERLERİYLE TARIM ALANLARI SULANIYOR!

Köy halkı adına konuşan Ahmet Temizer, “Köylerin arasında tarım için sulama kanalları geçiyor. Ancak kanallardan gelen su bize ulaşmıyor. Bu konuda da ciddi sorunlar yaşıyoruz. Kendi tarım alanlarımıza taşıma tankerlerle su getirmeye çalışıyoruz. Zernek barajından kanallar sayesinde sular geliyor ama bizden önceki köylere kadar ulaşıyor. Bizim köye su gelmiyor. Bizden önceki köyler hem su çok harcıyorlar hem de gereksiz yere kullandıkları için su bize ulaşamıyor. Yaklaşık 5 seneden fazladır bu sorunu yaşıyoruz. Tüm köy halkı bu durumdan ciddi anlamda mağdur oluyor.” Dedi.

“İMKANI OLAN SU TANKERLERİNİ GETİRİYOR” 

Temizer, son cümlelerini şöyle tamamladı: “Su anlamında büyük sorunlar yaşamamıza rağmen bir türlü bir çözüm bulunmuyor. Gerekli mercilere şikayet başvurularında bulunduk. Dilekçeler yazdık ama sorun olduğu gibi devam ediyor. Senede bir defa iki saatlik su geliyor ve daha sonra tamamen kesintiye uğruyor. Kendi evimizin önünde yetiştirdiğimiz meyve ve sebzeler dahil olmak üzere diğer tarım arazilerimizi tankerlerle taşıdığımız sularla sulamaya çalışıyoruz. Özellikle bahçelerimizin kurumaması için mecbur bir şekilde bu taşıma işlemi yapıyoruz. İmkanı olan su tankerlerini getiriyor. Ancak imkanı olmayan tankerleri bile getiremiyor.

Editör: TE Bilisim