Meteorolojiden yapılan son meteorolojik değerlendirmelerine göre; Türkiye'nin doğu kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Muş, Van ve Hakkari çevrelerinde ise yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarının görüleceği tahmin ediliyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. Hava sıcaklıklarının Doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artması öngörülürken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik beklenmezken rüzgarların genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Meteoroloji, ani hava değişikliklerine karşı dikkatli olmalarını ve sağanak yağışlar sırasında meydana gelebilecek olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı.

DOĞU ANADOLU

Havanın parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzeydoğusu ile Van, Bingöl, Muş çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

VAN °C, 24°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

HAKKÂRİ 27°C

Parçalı bulutlu,

BİTLİS 24°C

Simit fiyatlarının belirlenmesinde Ticaret Bakanlığının onayı alınacak! Simit fiyatlarının belirlenmesinde Ticaret Bakanlığının onayı alınacak!

Parçalı bulutlu,

AĞRI °C, 24°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah ve öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 21°C

Parçalı ve çok bulutlu

MALATYA °C, 30°C

Parçalı bulutlu

VAN VE 6 İL İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Muş, Van ve Hakkari çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

BAYRAMDA HAVA NASIL OLACAK?

Bayramda hava sıcak geçmeyecek ama içinde bulunduğumuz günlere nazaran hava sıcaklığı yükselecek. Bayram süresinde hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarında olacak. Bayramın ilk günlerinden ziyade 3 ve 4'üncü günleri yurdun iç ve doğu kesimlerinde yağış bekliyorum. Bunlar yine konveksiyonel karakterde olacak öğleden sonra yağışları şeklinde. Kuvvetli sağanak yağışlar yine kendisini gösterecek.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - NECMETTİN DURSUN