Adaylar, seçmenleri ikna etmek amacıyla mensup olduğu parti teşkilatları ile birlikte şehir merkezinde ve ilçelerde sivil toplum kuruluşları,  mahalleler, köyler, esnaflar ve kanaat önderlerini ziyaret ederek, seçim propagandalarını yapıyor. Günlük programları kapsamında halkın nabzını tutuyor, ihtiyaçlarını anlamak için taleplerini dinliyor ve vaatlerini anlatıyorlar. 14 Mayısta yapılacak seçimlerin önemini belirterek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde oy istiyorlar.

YSK, 3 ilçe ve 4 beldede seçimin yenilenmesine karar verdi YSK, 3 ilçe ve 4 beldede seçimin yenilenmesine karar verdi

Ancak, seçim kampanyalarının başarısı, milletvekili adayının geçmişine, güvenilirliliğine, yaklaşımına ve seçmenlerle olan iletişim becerilerine bağlıdır. Bir dönem halkın temsilciliğini yapmış, çalışmalarıyla ilgi çekmiş ve takdir toplamış Van Milletvekili Abdulahat Arvas, yeni dönemde tekrar AK Parti listesinden kendisine aynı sıradan yer bulmayı başarmıştır. Seçmene hesap verme anlayışıyla bu güne kadar yaptıklarını bir kitapta derleyerek, çalışmalarını anlatan Arvas, kendi ifadesiyle karnesini hemşerileriyle paylaşarak yeni dönemde partisi adına tekrar destek istiyor. İlçe ziyaretlerini son günlerde Erciş’te sürdüren Arvas, iki günde 30 köy ziyaret ederek olağan üstü bir gayret gösteriyor. Büyükşehir kanunu ile birlikte mahalle statüsü kazanmış köyleri tek tek dolaşan Arvas, Muhtarların yerleşim yerlerine ait alt yapı, üst yapı sorunlarını not alıyor. Bir araya geldiği vatandaşların talep ve ihtiyaçlarını dinliyor.

Erciş ilçesi bu dönemde kamu yatırımlarıyla ihya oldu. Erciş Organize Sanayi Bölgesi, Jeotermel İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi, Galericiler Sitesi, Kosgeb Temsilciliği, Erciş Marina, Devlet Hastanesi, Ağız Diş Sağlığı Merkezi, , Sağlık Meslek Hizmetleri Yüksek Okulu, Spor Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi, Bilim Sanat Merkezi, Z kütüphane,  Kültür Merkezi, Mezbahane, Olimpik Yüzme Havuzu, 16 ayrı Basketbol, Voleybol ve Semt Sahası, Kent Ormanı, Kentsel Dönüşüm, İçme uyu isale hattı ve arıtma tesisi, Tarımsal sulama amaçlı derelerin ıslahı ve drenajların temizliği, Tarihi Erciş Üzümünün yalgınlaştırılması, Zernaki Tepesi , 430 km yol ağının bulunduğu Erciş’te 330 km mahalle yolunun asfaltlanması ve 1 milyon metrekare parke taşı ile mahalle içi yolların yeniden ıslah edilmesi gibi birçok alanda sayısız proje başlatıldı. Bunların birçoğu tamamlandı bir kısmı da devam etmektedir.

Ak Parti hükümetinin iktidara geldiği 2002 yılından itibaren Türkiye genelinde gerçekleştirdiği yatırımlar, birçok ilçe ve şehrin gelişmesine katkı sağlamıştır. Bu yatırımların etkileri, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde daha belirgin bir şekilde görülmüştür. Erciş ilçesi de, AK Parti hükümetlerinin yatırımları sayesinde önemli bir gelişme göstermiştir. Özellikle son beş yılda Erciş’te artan yatırımlar ile birlikte ilçenin ekonomik yapısı değişmeye başlamıştır. Son yıllarda sağlık, sanayi, tarım, turizm, ulaşım, eğitim ve kentleşme alanlarında yaşanan gelişmeler ve toplumsal ihtiyaçların karşılanması konusunda iyileştirmeler yaşam standardını yükseltmiş, halkın refahını arttırmıştır.

Seçimden öncede sürekli halkın arasında aktif bir şekilde bulunan bölge halkıyla birebir görüşmeler, toplantılar ve ziyaretler gibi etkinliklere diyaloglarını devam ettiren Arvas, halkın sorunlarını en iyi bilen, anlayan ve çözüm üreten bir siyasetçi olarak kabul görmüştür. Kentin ve toplumun sorunlarına göstermiş olduğu duyarlılık ve çözüm konusunda gösterdiği çaba ile Van halkının güvenini kazanmıştır.

Seçime sayılı günlerin kaldığı bu süreçte çalışma temposunu yükselterek,  halkla daha fazla etkileşimini artıran Arvas, AK Parti seçim çalışmalarının adeta lokomotifi haline gelmiştir. Tevazzu, samimiyet ve büyük bir gayret ile aktif bir şekilde seçim çalışmalarını devam ettiren milletvekili adayı, bu yaklaşımı sayesinde halk arasında oldukça seviliyor ve saygı görüyor. AK Partinin eser ve hizmet siyaseti ile bütünlük arz eden bu siyasi anlayış diğer siyasetçilere de ilham kaynağı oluyor.

Editör: Necmettin Dursun