14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimler için geri sayım başladı. Seçim heyecanı artarken, HDP Van İl Eş Başkanı Fikret Doğan da seçimlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kentin sorunlarına dikkat çeken Doğan, değişimin gümbür gümbür geldiğini belirtti.

HDP VAN İL EŞ BAŞKANI DOĞAN, SEÇİM ATMOSFERİNİ ŞEHRİVAN’A YORUMLADI

HDP Van İl Eş Başkanı Fikret Doğan, “Seçime sayılı günler kaldı. Yaklaşık bir aydır tüm ekiplerimizle birlikte Van’ın her tarafında çalışmalarımızı sürdürdük. 13 ilçe, 600 köy ve mahallelerde ayrım yapmadan her tarafa ulaşmaya çalıştık. Dilimiz döndüğünce bu sürecin önemini anlattık. Final mitinginden sonra da çalışmalarımızı sonlandıracağız. Seçimin herkes için güzel geçmesini umuyoruz. Öte yandan HDP birleşeni olan Yeşil Sol Parti’ye ilgi gittikçe büyüyor. Halkımız artık değişim istiyor ve değişim de gümbür gümbür geliyor.” Dedi.

VAN’IN ÇÖZÜLMEYEN BİRÇOK SORUNU VAR

Kentin sorunlarını da değerlendiren Doğan, “21 yıldır ülke de olduğu gibi Van’da da büyük bir ekonomik kriz mevcut. Adalet, hukuk, demokrasi adına hiçbir şey kalmamış. Van’da büyük bir özgürlük sorunumuz var. Darbeden bugüne kadar yasaklı bir ilde insanların yaşama sorunu var. Hayvancılık, tarım, işsizlik, çevre yolu, Van Gölü, trafik ve diğer birçok sorun ne yazık ki çözülmüyor. Bu seçimde vatandaşlarımız artık bu gidişata dur diyecek. Ülke seçimden sonra rahat bir ortama gireceği taktirde Van’da rahat bir nefes alacak. Van’ın zenginlikleri Van’a yeter, yeter ki rahat bıraksınlar.

“8 VEKİL ÇIKARACAĞIZ”

YSK'dan Hatay, İskenderun ve Ordu seçimleri için flaş karar! YSK'dan Hatay, İskenderun ve Ordu seçimleri için flaş karar!

Van’dan 8 vekil çıkaracaklarını söyleyen Doğan, “Bu konuda mütevazi davranamayacağım ve bu konuda da iddialı, kararlıyız. Öte yandan seçimin demokratik bir ortamda geçmesini diliyoruz. Bu seçim bütün kesimlere hayırlı olsun. Yarın mitingimiz var ve tüm Van halkını mitingimize bekleriz.”

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER