ŞEHRİVAN HABER - 14 Mayıs seçimlerinde Van'dan da bir vekil çıkarma şansını kıl payı kaçıran Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nde seçim gündemi bitmiyor.

31 Mart yerel seçim sonrası ilk anket! Hangi parti yüzde kaç oy alır? İşte anketten çıkan sonuç... 31 Mart yerel seçim sonrası ilk anket! Hangi parti yüzde kaç oy alır? İşte anketten çıkan sonuç...

CHP'de parti içi tartışmalar sürerken bu kez de seçim sürecinde İmamoğlu'nun Van mitinginde yaptığı işaret gündeme taşındı.

Van mitingine eşi ile birlikte katılan Ekrem İmamoğlu'nun, eşinin yaptığı zafer işareti seçim sürecinde de çok konuşulmuş ve tartışma konusu olmuştu.

Seçimden aylar sonra aynı konu bir kez daha tartışılırken, İmamoğlu çiftinden o fotoğraf ile ilgili açıklamalar geldi.

Diken'in derlediği bilgilere göre; Youtube'da Bana Göre TV’nin 'Katarsis' adlı programına katılan İmamoğlu, söz konusu işareti yapmasıyla ilgili, “O işareti yapmasaydı keşke. Bu adamların tarzı bu, hala anlamadınız mı? En ufak bir şey bulduklarında deli gibi propaganda yaparlar. İnsanların ağzına laf vermenin ne anlamı var Allah aşkına?” diye gelen bir yoruma şu yanıtı verdi:

- İşte bu yüzden kaybediyoruz bence… Olduğumuz gibi davranmadığımız için kaybediyoruz. İnsanların ağzına laf vermemek için kendimizden bazı şeyleri kısıtlıyoruz. Bütün gerçekleri kapalı kapılar ardında yaşadığımız için kaybediyoruz aslında.

- Aslında benim yaptığım zafer işareti “Bir bütünüz, birlikteyiz, birlikte başaracağız, bu mücadele hepimizin mücadelesi…” O bir başarı işareti. Yani evrensel olarak kabul edilmiş bir zafer işareti. Başka hiçbir anlam içermiyor.

- Siz ne yaparsanız yapın, yaptığınız her şey mutlaka başka yerlere çekilecektir çünkü onlar öyle biliyorlar siyaseti. Biz bunu değiştirmeye çalışıyorsak neden onlar gibi davranalım? Biz daha şeffaf bir yönetim için geliyoruz, barışmak zorundayız. Yoksa bunun bedelini çocuklarımız ve onların çocukları da ödeyecek. Bu ülke bizim hiçbir yere gitmeyeceğiz. Çocuklarımız da onların çocukları da bu ülkede yaşayacak.

Editör: Ömer Aytaç Aykaç