Dün 1.681-1.653 lira bandında hareket eden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,59 değer kazancıyla 1.679 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, yeni güne yatay bir seyirle başlamasının ardından önceki kapanışına paralel 1.680 liradan işlem görüyor. Altının ons fiyatı, şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 0,09 altında 1.932 dolardan işlem görüyor.

Binlerce kişinin emekliliği iptal edilecek! SGK harekete geçti... Binlerce kişinin emekliliği iptal edilecek! SGK harekete geçti...

Analistler, küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yarınki faiz kararı öncesi karışık bir seyir izlediğini belirterek, bugün Avrupa'da açıklanacak enflasyon verilerinin yatırımcıların odağına yerleştiğini bildirdi.

İSLAM MEMİŞ REKOR SEVİYE İÇİN TARİH VERDİ

Ekim ayında rüzgarın tersine döneceğini söyleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Orta ve uzun vadede yön yukarı" dedi ve şunları kaydetti: "Dolar güçlü duruştan dolayı gram altında da düşüş görmüyoruz, ons tarafındaki gibi. Ekim ayı itibarıyla ons altın ve gram altında yeni rekorlar bizi bekliyor olacak. Bu baskılanmaya hazırlık yapmanız lazım. Ekim hazırlığınızı yapın, bunlar altın yatırımcısı için fırsat oluşumu. 2024 yılında ise 2 bin 500 TL ve üzeri rakamları göreceğiz, 2025'te ise 3 bin 500 TL ve üzeri rakamları göreceğiz gram altında."

Editör: Necmettin Dursun