Görev süresi boyunca 65 kalıcı eseri Edremit’e kazandıran ve Edremit’i her daim gündemde tutmayı başarıp cazibesini artıran Say’ın yeni dönemdeki projeleri de heyecan yarattı. Sadece yeni dönem projelerini anlatma kalmayıp Edremit’e dair merak edilen soruları da cevaplayan Edremit, özellikle ilçeye ve belediyeye büyük maddi kazanç sağlayan satışlardan söz ederken DSİ’nin devasa alanının da ilçeye kazandırılması gibi önemli konulardan söz etti.

D S C F1260

İSMAİL SAY, EDREMİT İÇİN HAZIRLADIĞI PROJELERİ AÇIKLADI

31 Mart’ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri için geri sayım devam ediyor. Seçim sürecinde takvim işlerken, AK Parti ülke genelinde olduğu gibi Van’da da çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. AK Parti’nin Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas ve 13 ilçe başkan adayı sahaya inip, seçim ofisi açılışını gerçekleştirip, projelerini kamuoyu ile paylaşıyor. Edremit Belediye Başkanı ve aynı zamanda başkan adayı İsmail Say, ‘Yeni Yüzyılda Edremit Projeleri’ lansman toplantısında projelerini açıkladı. 5 yıllık görev süresince Edremit’in 40 yıllık sorunlarına çözüm bulan ve 65 projeyi hayata geçiren Başkan Say, birbirinden önemli 36 vizyon projesini kamuoyu ile paylaştı. Edremit’in deniz yolu ile YYÜ’ye bağlanması, Edremit Teleferik Projesi, DSİ Eski Yerleşkesinin Van’a kazandırılması Seyir Cam Terası Projesi başta olmak üzere 6 dalda 36 projeyi açıklayan Başkan Say, “Türkiye Yüzyılı’nda Edremit’i uçuracağız” dedi.

D S C F1296

SAY: EDREMİT’E ŞAHLANIŞ DÖNEMİNİ YAŞATACAĞIZ

Toplantıda konuşan Say, Edremit’e şahlanış dönemini yaşatacaklarını dile getirerek, “2019’dan bu yana geçen 5 yılın neredeyse tamamı global sağlık krizleri, afetler, afet yönetimi süreçleriyle geçti. Başta liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm kabinemiz ve yerelde de bizler bu imtihanı vermeye çalıştık. Tüm bunlara rağmen pek çok hizmet yürüttük. Bu hizmetleri sağlamamızın birçok ayağı oldu. Hiçbir şekilde hiçbir mazeretin arkasına sığınmadık. Halkımızın ihtiyaçlarını taleplerini karşılamaya çalıştık. Türkiye Yüzyılı dediğimiz ilk yerel seçimden sonra Van’ımızı da, Edremit’imizi de Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi uçuracağız. Siz değerli halkımızın desteği ile şahlanış dönemini yaşatacağız” ifadelerini kullandı.

Van Edremit Sakinleri Mahallemize Bir Civi Dahi Cakilmadi 71744 Kopya

“EDREMİT BİR KASABA DEĞİL 130 BİN NÜFUSLU BÜYÜK BİR YAŞAM ALANI”

Başkan Say, “2019’da ben Edremit Belediyesini devralırken bir kayyım belediyesinden devraldım. Biz Edremit’i devraldığımızda burası yalnızca bir kasaba değil, 128 bin nüfusu olan bir ucu Erek Dağı’nın arkasında, bir sınırı Gevaş’ta, bir sınırı Şabaniye Caddesi’ne, bir sınırı da Van Gölü’ne olan bugün itibarıyla 130 bin nüfusu olan çok büyük bir coğrafyadan oluşuyor. Burada vizyon projeler olan sahil bandı ve kız kalesi projelerini yapılmış olarak bulduk. Edremit sahil bandından ibaret değil demiştim. Edremit’in iki yüzü var. Biri Edremit’in dışından gelip ilçeyi gezen halkımız, bir de Edremit’te yaşayan halkımız” dedi.

Edremit-5

EDREMİT’İN 5 YIL İÇİNDE BİRÇOK SORUNU ÇÖZÜLDÜ!

Edremit’in birçok sorununa çözüm bulduklarını ifade eden Say, “21. yüzyıldayız ama birçok yerde kanalizasyon yoktu, doğalgaz yoktu. Rutin belediyecilik hizmetlerinin birçoğu çözülmemişti. Biz 2019’da seçim çalışmalarına başlarken sahada tespit etmiştik. Göreve gelir gelmez sahada verdiğimiz sözler, halkımızın ihtiyaçları doğrultusunda hemen bir proje geliştirme ekibi kurduk ve projelerimizi hayata geçirdik. Bizden önce 9-10 belediye başkanı geçiren Edremit’in 3 defa raftan indirilip tekrar rafa konulan bir kanalizasyon hattı hikâyesi vardı. Altyapı işlerine girmek riskti. Girdikten sonra kapatmak daha büyük bir riskti ve maliyetti. Bütün bunlara rağmen Allah’ın izniyle biz başardık” diye konuştu.

D S C F1269

İŞTE SAY’IN EDREMİT PROJELERİ

Başkan Say, konuşmasının ardından projelerini açıkladı. Ulaşım projelerini paylaşan Say’ın bu projeleri arasında Van’ın yıllardır hayal ettiği Edremit-YYÜ deniz yolu bağlantısı yer aldı. Başkan Say, kazandığı taktirde Van’da yıllardır hayal olan bu projeyi hayata geçireceğini dile getirerek projelerini şöyle ilan etti; “Edremit deniz yolu ile Van’a ve YYÜ’ye bağlanacak. Halihazırda 2 tane deniz otobüsümüz var. Büyükşehir’in de desteğiyle 1 Nisan’dan itibaren projesi başlayacak. Halkımız 25 dakikada üniversiteye gidecek ve trafik çile olmaktan çıkacak. Yeni açacağımız bulvarlar ile Edremit ile Van arası ulaşımı rahatlatacağız. Çevre Yolu bağlantı yolları başta olmak üzere mahallelerimizin tamamında çıkmaz sokak bırakmamak hedefi ile Yeni Edremit'te en az 200 kilometre yeni yol açacağız. Erenket, Erdemkent, Esentepe Mahalleri arasında ücretsiz ring seferlerinin hayata geçirilecek. Bisiklet Dostu Edremit projesi ile kesintisiz bisiklet yolunu 30 kilometreye çıkaracağız” dedi.

BEKLENEN PROJELER: TELEFERİK VE SEYİR CAM TERASI

Başkan Say’ın turizm projeleri arasında teleferik projesi, seyir cam terası, DSİ eski yerleşkesinin millet bahçesine dönüştürülmesi dikkat çekti. Kentte sık sık dile getirilmesine rağmen bir türlü hayata geçmeyen teleferik projesini hayata geçireceklerini aktaran Başkan Say, Edremit’e seyir cam terası da yapacaklarını ve bu projeyle ilçenin cazibe merkezi olacağını belirtti.

DSİ’NİN ESKİ YERLEŞKESİ EDREMİT’E NEFES ALDIRACAK BİR ALANA DÖNÜŞÜYOR!

Ulaşım projelerini anlatan Başkan Say, “Ön etütlerini tamamladığımız Teleferik projemiz ile Erdemkent mahallesinde bulunan Millet bahçemizi sahil bandına bağlayarak ulaşım ve turizm amaçlı kullanacağız. 2019’da da bu projemiz vardı ancak bazı sorunlar yaşadık. Ön etüdünü, fizibilitesini bitirdik. Deniz ulaşımının da ayrıca bir parçası olacak. Bu dönem bunu Edremit halkı ile buluşturacağız. Havaalanı yanında bulunan ve şehrimizin güzide alanlarından biri olan DSİ eski yerleşkesindeki yeşil alanı koruyarak şehrimize nefes aldıracak millet bahçesine dönüştürüyoruz” dedi.

TÜM VAN’I İLGİLENDİREN BİR PROJE: YENİ BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ YOLLARI

Say, ilçenin cazibe merkezi olacağını aktararak, “Edremit'ten Van'ımızın eşsiz manzarasını seyredebileceğiniz seyir cam terası yapacağız. Türkiye’nin ve dünyanın birçok yerinde seyir cam teraslar var. Edremit de Türkiye’nin sayılı güzel ilçelerinden biri. Buraya seyir cam terasının yakışacağını düşündük. Bu projeyi kısmen de ihale ettik ama tabiat varlıkları ve sit alanlarına takılınca yerini değiştirmek zorunda kaldık. Projesi bitti. İnşallah en yakın zamanda hayata geçecek. Edremit’i cazibe merkezi yapacak. Bisiklet ve yürüyüş yollarını tamamladığımız Edremit sahil bandımızın İkinci etabını tamamlayarak Karayolları Bölge Müdürlüğü kampüsüne kadar uzatacağız” diye aktardı.

D S C F1296

GİRİŞİMCİLERE BİR DESTEK DE EDREMİT’TEN

Geçtiğimiz günlerde kazanması halinde girişimcilere destek vereceğini açıklayan Büyükşehir adayı Arvas’tan sonra İsmail Say da girişimcileri desteklemek üzere çalışmalar yaptıklarını duyurdu. Ekonomi ve istihdam projelerini açıklayan Başkan Say, “Edremit'e kazandıracağımız yeni yatırımlar ile 10 bin kişiye istihdam sağlayacağız. Edremit, Oteller Bölgesi ile turizm ve istihdamın merkezi olacak. Kariyer merkezi projesini hayata geçireceğiz. Bu projeyle geleceğin girişimcileri Edremit'te yetişecek. Yeni iş kuracak girişimcilerimize 100 bin TL destek vereceğiz. Erdemkent, Erenkent ve Esentepe Mahallelerine hizmet edecek modern bir AVM ve yaşam merkezi kuracağız” diye konuştu.

EDREMİT’İN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ BAŞLIYOR

Kentsel dönüşüm ve altyapı projelerini açıklayan Başkan Say, ilçede altyapı sorununun kalmayacağını belirterek, “Yeni Edremit'te altyapı sorunu kalmayacak. Doğalgazı, kanalizasyonu ve internet altyapısı olmayan hane kalmayacak. Yeni Edremit Yerinde kentsel dönüşüm ile hemşehrilerimizi yerinden etmeden daha güvenli konutlara kavuşturacağız. Girişimlerimiz sonucunda; ÇŞB Kentsel dönüşüm başkanlığınca yeri belirlenen alanda uygun ödeme koşullarında dar gelirli vatandaşlarımıza yönelik bin konut yapacağız. Erenkent ve Erdemkent mahalleleri arasında bulunan vadiyi bir köprü ile bağlayarak modern rekreasyon alanına dönüştüreceğiz. Alt yapısı biten bütün yollar asfaltlanacak” dedi.

AA-20220601-28041255-28041238-VANIN_YORESEL_YEMEKLERININ_TANITILDIGI_GASTRONOMI_FESTIVALI_BASLADI

GASTRONOMİ MERKEZLERİ, SPOR ALANLARI…

Kültür ve sanat projelerini anlatan Say, “Edremit kültür sanat akademisini kuruyoruz. Gastrovan ile Edremit gastronomi merkezi olacak. 10 adet kadın spor merkezi ve lokali kuracağız. Kazandırdığımız tesislere yenilerini ekleyerek binlerce hemşehrimizi sporla buluşturacağız” ifadelerini kullandı.  Sosyal belediyecilik projelerini açıklayan Say, öğrencilere destek vereceklerini yeni evlenen çiftlere destek olacaklarını dile getirerek, “Kuracağımız Edremit Vakfı (EDEV) ile Edremitli üniversite öğrencilerine aylık bin 500 TL ulaşım ve eğitim desteği vereceğiz.”

Para Nedir

YENİ EV KURACAKLARA BİR DESTEK DE EDREMİT’TEN!

Yeni çiftlerimizin düğün masrafı yükünü paylaşıyoruz. Yeni evlenen çiftlerimize düğün salonu desteği vereceğiz. Edremit’e kazandırdığımız Engelsiz yaşam merkezimize gündüz misafirhanesini de ekleyerek ailelerimizi rahata kavuşturacağız. Edremitli dul ve yetim hemşehrilerimize hane başı aylık 2 bin TL destek vereceğiz. İlkokula başlayacak Edremitli çocuklarımıza bin TL kırtasiye desteği vereceğiz. Edremitli emeklilerimize Ramazan ve Kurban bayramlarında 2 bin TL ikramiye vereceğiz” diye konuştu.  

TARIMA DA YATIRIM

Say, diğer sosyal belediyecilik projelerini de açıklayarak, “Anne kart ile yeni çocuğu olan annelerimize 2 bin TL ‘Edremit’e Hoş Geldin’ desteği vereceğiz. Türkiye’de ilk defa YKS ücretlerinizi biz ödedik. Ödemeye de devam edeceğiz. Bütün 8 ve 12. sınıf öğrencilerimize kaynak kitap desteği vereceğiz. Edremit Gençlik Meclisi, Edremit Akademi Kurulu, Edremit Kadın Meclisi'ni kuracağız. Emeklilerimizin rahat vakit geçireceği nezih lokaller kuracağız. Mevcut kreşlerimize yenilerini de ekleyerek sayısını 10'a çıkaracağız. Her yıl, kendi seramızda üreteceğimiz 300 bin fideyi çiftçilerimize ücretsiz dağıtacağız” dedi.

6 AYRI BAŞLIKTA 36 BÜYÜK PROJE

Öte yandan projeler liste halinde ise şu şeklide oluştu:

1. Teleferik Projesi

2. DSİ. Yerleşkesini Van'a kazandırıyor

3. Vadi Park ve Köprü Projesi

4. Deniz Yolu Projesi

Başkan Say, engelli vatandaşlara müjdeyi verdi! Başkan Say, engelli vatandaşlara müjdeyi verdi!

5. Sahil Bandı 2. Etap

6. Seyir Cam Terası Projesi

7. Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi

8. 1000 Konut Projesi

9. Oteller bölgesi projesi

10. Edremit'te Alt Yapı Sorunu Olmayacak

11. 30 Km. Bisiklet Yolu

12. Ücretsiz Ring

13. Küçük Sanayi Sitesi ve Toplu İş yerleri projesi

14. Edremit Bulvarı

15. 200 KM. Yeni Yol açıyoruz

16. TOKİ AVM ve Yaşam Merkezi

17. On bin kişiye istihdam projesi

18. Kariyer merkezi projesi

19. Yeni iş kurana 100 Bin TL. Destek

20. Üniversite öğrencilerine 1500 TL. Destek

21. Dul ve Yetim Hemşehrilerimize 2 Bin TL. Destek

23. Emeklilerimize 2 bin TL. Destek

24. Kültür Sanat Akademisi

25. Edremit Gastronomi Merkezi "Gastrovan"

26. Edremit Festival " Festivan"

27. Kadın Spor Merkezi ve Lokali

28. Anne Kart Projesi

29. Kırtasiye desteği projesi

30. YKS Ücretleri Yine Bizden

31. Kaynak Kitap Desteği

32. Düğün Salonu Bizden Projesi

33. Engelli Misafirhanesi

34. Edremiti Beraber Yöneteceğiz Projesi

35. Emekli Lokali Projesi

36. 300 Bin Fide Desteği

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: ŞABAN BEYAZSAÇ - FATMA NUR POLATCAN