İsrail, İran'ın nükleer tesislerine yönelik bu sabaha karşı "önleyici, kesin ve birleşik bir saldırı" başlattı. İran medyasında, başkent Tahran ve Tebriz başta olmak üzere İran'ın çeşitli bölgelerinde 300'den fazla saldırı gerçekleştiği ve çok sayıda askerî hedefin ilk saldırıda vurulduğu belirtildi. Saldırıda çok sayıda üst düzey isim ve bilim insanı hayatını kaybederken saldırıda öldürülen isimler belli oldu.

DEVRİM MUHAFIZLARI ORDUSU KOMUTANI HAYATINI KAYBETTİ

İran devrim muhafızlarına yakınlığıyla bilinen Tesnim Haber Ajansı, İsrail'in Tahran'daki Devrim Muhafızları Ordusu merkezini hedef aldığını belirtti. Saldırıda, Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Selami'nin hayatını kaybettiği kaydedildi. İsrail ayrıca, Tahran'daki nükleer bilim insanlarını da hedef alırken saldırıda nükleer bilimci Feridun Abbasi, Muhammed Mehdi Tehrançi ve Ahmet Rıza Zulfikat'ın hayatını kaybettiği kaydedildi.

İRAN GENELKURMAY BAŞKANI ÖLDÜRÜLDÜ

İran devlet televizyonu, İsrail'in İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri’ye yönelik saldırı düzenlediğini açıkladı. Saldırıda, İran Genelkurmay Başkanı Bakıri’nin hayatını kaybettiği kaydedildi.

İŞTE SALDIRIDA HAYATINI KAYBEDENLER

ABD'de yaşanan sellerde en az 24 kişi hayatını kaybetti
ABD'de yaşanan sellerde en az 24 kişi hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle

İşte İsrail saldırılarında öldürülen İran komutanlarının listesi;

* Hasan Selami — Devrim Muhafızları Komutanı

* Muhammed Hüseyin Bakıri — İran Genelkurmay Başkanı

* Esmail Kaani — Kudüs Gücü Komutanı

* Amir Ali Hacizade — Devrim Muhafızları Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı

* Ali Rıza Tengsiri — Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı

* Muhammed Rıza Fayyaz Piruz — Devrim Muhafızları Hava Savunma Komutanı

* Kioumars Heydari — İran Kara Kuvvetleri Komutanı

* Naeem Zadeh — İran Hava Kuvvetleri Komutanı

* Amir Şehram İrani — İran Donanma Komutanı

* Ali Şemhani — Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi Üyesi

* Amir Hatemi — İran Savunma Bakanı danışmanı.

KOMUTA KADEMESİ VURULDU, YENİ ATAMALAR YAPILDI

İsrail'in şok saldırılarının ardından Ayetullah Hamaney, Emir Habibullah Seyyari’yi geçici genelkurmay başkanı, eski İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi’yi ise Devrim Muhafızları Komutanı olarak atadı.

İRNA: İSRAİL'İN TAHRAN'A DÜZENLEDİĞİ SALDIRIDA SİVİLLER HAYATINI KAYBETTİ

İran resmi haber ajansı IRNA, İsrail'in İran'a düzenlediği saldırılarda başkent Tahran'da aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu sivillerin hayatını kaybettiği bildirildi. Ajansın haberinde, ölenler arasında yer alan sivillerin kimlik bilgileri ve sayıları paylaşılmadı.

Kaynak: AJANSLAR