ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-ŞABAN BEYAZSAÇ

14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçime sayılı günler kalırken, Millet İttifakı’nın da bu anlamda çalışma ve hazırlıkları devam ediyor. Seçim öncesi mitingler de sürerken, Millet İttifakı’nın bu sefer ki durağı Van oldu. Van’daki mitinge katılan ve burada konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Van, Millet İttifakı ile hakkını alacak. Bu seçimi Van için kazanacağız” dedi.

Heyecanla beklenen Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için çalışmalar ve hazırlıklar devam ediyor. Bu kapsamda mitingler de sürerken, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Van’da miting yaptı. Mitingde ilk konuşmayı yapan İmamoğlu, Van’ın sorunları üzerinde durarak, çeşitli vaatlerde bulundu. Mitingde konuşan İmamoğlu, “Bu seçimi Van için kazanacağız” dedi.

İMAMOĞLU, VAN’DAKİ SORUNLARI TEK TEK SAYDI…

İmamoğlu, Van’ın hak ettiği yerde olmadığını dile getirerek sözlerine şöyle başladı: “Van beni hiç şaşırtmıyor. Ben Van’ı İstanbul’da tanıdım. Uzaktan size hayranlığım vardı, şimdi içinize geldim. Ne mutlu Van'a. Van bu memleketin Doğu’daki yıldızı. Bu güzel güneş Van’dan ülkemize bir başka doğar. Van’ın bütün talihsizliklerini bir kardeşiniz olarak size söz veriyorum; Milletin İttifakı’nda tek tek yeneceğiz. Van'ın sokaklarını gezerken 8-10 yaşındaki çocuklardan gençlere, beni çevirip yürekten, kalpten elimi tutup “Biz adalet istiyoruz” demelerini hiç unutmuyorum. Benim kadim şehrim. Tarihin en güzel şehirlerinden biri. Dünyanın en güzel denizlerinden birisi burada. En güzel doğa burada. Ama Van hak ettiği yerde değil. Van hakkını alacak. Millet İttifakı’nda Van hakkını alacak. Size söz veriyorum.”

İMAMOĞLU, VAN İÇİN VAATLERDE BULUNDU!

İmamoğlu, Van için özenle çalışacağının altını çizerek, “Benim bir talebim var. Ekrem İmamoğlu'nu hemşehriniz olarak kabul ediyor musunuz? Bu cennet parçası Van'a çok özenli çalışacağım. Size söz veriyorum. Ben kendimi bugün itibarıyla hemşehriniz kabul ettim. Allah sizden razı olsun. Millet, devleti oluşturan unsurdur. Devletle millet arasında hiçbir bariyer olmaz. Biz devletle millet arasındaki bütün bariyerleri kaldıracağız” dedi.

İMAMOĞLU: SİZE SÖZ VERİYORUM; VAN'A ÇOK ÖZENLİ ÇALIŞACAĞIM

Millet İttifakı’nın Vanspor stadını yapacağının vaadini veren İmamoğlu, “Vanspor'un stadını da Millet İttifakı olarak biz yapacağız. Her birimiz eşitiz. Şu cennet vatanın en Doğu’sundan en Batı’sına, en Güney’inden en Kuzey’ine her birimiz bu memleketin her karış toprağına eşit hissedarlarıyız. Bu memleketin hiçbir noktasında fark yok. Eşitiz. Bu eşitsizlik sadece bir yönetim sıkıntıdır. Bunu aşacağız” diye aktardı.  

“VAN, DOĞU'NUN YILDIZI OLMAZSA TÜRKİYE CUMHURİYETİ KALKINMAMIŞ DEMEKTİR”

Van’ın gelişmişlikte ilk sıralarda olması gerektiğine dikkat çeken İmamoğlu, “Van, Doğu'nun yıldızı olmak zorunda, olmazsa Türkiye Cumhuriyeti kalkınmamış demektir. Biz Van’ı Doğu’nun yıldızı yapacağız. 81 ilde ekonomik gelişmişlikte Van 67’nci sırada. Van ilk 10-15'e girmeli. İstanbullu gelip Van’ı gezmeye, görmeye can atmalı. Van'ın kendisi, gölü, Akdamar Adası, kedisi, kahvaltısı, insanı ayrı bir dünya. Bütün bu duygularım içtendir. Bütün bunları gerçekleştirmek için yola çıktık. Millet İttifakı’nın mega projesi hak, hukuk, adalet projesidir. Bunu başaracağız” diye ekledi.

İMAMOĞLU: VAN’DAKİ EVLATLARIMIZ EN GÜÇLÜ HAYALLERİ KURACAKLAR

İmamoğlu, “Çocuklarımızın eşit eğitim almasını sağlayacağız. Gençlerimizin hayal kurmalarını güçlendireceğiz. Van’daki evlatlarımız en güçlü hayalleri kuracaklar. Liyakatle çalıştıklarında bu devletin her kademesinde görev alacaklar. En üst noktalara çıkabilecekler. Biz çocuklarımıza ve gençlerimize güçlü bir gelecek vadeden bir ekibiz. Bu ekip güçlü bir ekiptir. Size hizmet etmekten onur duyacaktır. Biz bu seçimde hayatını hak, hukuk mücadelesine ayırmış olan 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na oyunuzu istiyoruz” dedi.

İtikaf nedir, fazileti nelerdir? İtikaf nedir, fazileti nelerdir?

İMAMOĞLU, VAN’IN SORUNLARINA ÇÖZÜM OLACAKLARINI VURGULADI

Van ile ilgili vaatlerde bulunan İmamoğlu, “Size söz; kayyım düzenine son vereceğiz. Van’ın bütün konularını biliyoruz. Van'ı turizmin başkenti yapacağız. Yıllardır Çevre Yolu bitirilemedi. Çevre Yolu’nu bitireceğiz. Seçimden sonra il ziyaretimi Van'a yapacağım. Van-Diyarbakır hızlı tren projesini çok önemsiyorum. Van’ın bu pozisyonu gereği Doğu’nun yıldızı yapmak adına doğan güneşi Van’a çevirerek hızlı tren gibi birçok bağlantısını sağlayacağız. Van Gölü Ekspresi’ni mutlaka Van'a getireceğiz. Van Denizi’ni turizmin gözbebeği haline getireceğiz. Van civarında bazı madencilik çalışmalarını takip ediyoruz. Van'ın doğasının tahrip olmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Van-Şırnak Karayolu’ndan ses yok. Bunu da biz çözeceğiz. Van'ın tramvaya ihtiyacı var. Van'daki ulaşım sorunlarını çözüp insanların bu anlamdaki ihtiyaçlarını hızla yerine getireceğiz” ifadelerini kullandı.

“ADALETİN EKREM'İ DE SELAHATTİN'İ DE OLMAZ”

İmamoğlu, “Bağımsız yargının hak, hukuk ve adaletin ışığı herkesi eşitler. Adaletin Ekrem'i de Selahattin'i de olmaz. Herkese eşittir. Yargısız infaz hiçbir vatandaşa hak görülemez. Evrensel hukukun verdiği karar iyi biliyoruz ki kimsenin canını acıtmaz. Devletin dili adalettir. Milletçe bu canım memleketin eşit hissedarıyız. Birbirimizden farkımız yok” diye aktardı.

İMAMOĞLU: VAN İÇİN KAZANACAĞIZ

İmamoğlu, “Van için kazanacağız” diyerek, “Milletimizin tek bir ferdine haksızlık, ayrımcılık, vatanımızın tek karış toprağına zarar, parçalanma getirmeyecek yola baş koyduk. Asla vazgeçmeyeceğiz. Bu duygu bize Cumhuriyet’in, Atatürk’ün emanetidir. Bu ebediyen sürecek. Benim Vanlı evladım Türkiye’nin her karış toprağının eşit hissedarıdır. Vatan, millet, bayrak hep birlikte olacağız. Van hazır. Her şey çok güzel olacak. Dünyada Van, ahirette iman. Size söz; bu seçimi millet için, ülkemiz için, bu seçimi Van için kazanacağız. Hep birlikte kazanacağız” dedi.

Editör: Ömer Aykaç