Van'da, işten çıkarılan belediye çalışanları, belediye önündeki eylemlerine 28. gününde devam ederken, İYİ Parti Bursa Milletvekili Yüksel Selçuk Türkoğlu konuya ilişkin TBMM'de bir konuşma yaptı.

MİLLETVEKİLİ TÜRKOĞLU VANLI İŞÇİLER İÇİN TBMM'DE KONUŞTU

Türkoğlu, 800'ün üzerinde işçinin işten çıkarıldığını belirterek, "Sayın Temelli benim dediklerimi de kastederek doğru bilgi vermediğimi,yanılttığımı ifade etti. Bilakis ne yazık ki doğru bilgiyi siz vermiyorsunuz. Van'da İpekyolu Belediyesi önünde eylemde olan, ekmeği için mücadele edenlerle telefon konuşması yaptık. Görüntülü konuşma yaptık, kaydı var. Büyükşehir'den 394, İpekyolu'ndan 272 ve diğer belediyelerle birlikte işten çıkarılan işçi sayısı 800'ün üzerinde" dedi.

TÜRKOĞLU: SENDİKA ÇAĞRI YAPTI, BELEDİYE BAŞKANINIZ YAPMADI

Türkoğlu, sendikanın çağrısının yanıtsız kaldığını aktararak, "Bütün bu işten çıkarılanlar için ısrarla diyorsunuz ki bankamatik memuru. Orada iş kontrol ve kart kontrol sistemi var. Sendika size işe gitmeyenleri kart sisteminden tespit edip bunları Van kamuoyuna açıklanması için çağrıda bulundu. Belediye başkanınız bunu yaptı mı? Yapmadı. Çünkü bu da bir gerekçe değil" diye konuştu.

"İŞTEN, EMEKTEN, EKMEKTEN BAHSEDİP DE ORADA SADECE EKMEKLERİ İÇİN MÜCADELE EDEN İNSANLARA BÖYLE BİR TAVIR OLMAZ"

Borsa günü yükselişle tamamladı Borsa günü yükselişle tamamladı

İşçilerin davasının ekmek davası olduğunu dile getiren Türkoğlu, "Diyorsunuz ki bu kişiler son 5-6 ayda işe girenler. Alakası yok. 1, 1.5 yılın üzerinde çalışanlar da işten çıkarılmış, 5 aylık, 8 aylık olanlar da. Bunların içerisinde engelliler var, çocuğu kanser olanlar var. Davaları ekmek davası. İşten, emekten, ekmekten bahsedip de orada sadece ekmekleri için mücadele eden insanlara böyle bir tavır olmaz" ifadelerini kullandı.

"İNSANLARIN EKMEĞİYLE OYNAMAYIN"

Milletvekili Türkoğlu sözlerini şöyle tamamladı: "Sizin neden iş akdini feshettiğiniz çok net. Sizden değil diye! Rızık verici misiniz? Allah mısınız? İpekyolu Belediyesi diyor ki bütçeyi aşıyor. Bütçe mecliste kabul edildi. Personele ayrılan kısım yüzde 35. Nasıl olacak? Hani yüzde 50'i geçiyordu? Bu nedenle gelin bu işten vazgeçin. İnsanların ekmeği ve işiyle oynamayın. Verdiğimiz bilgiler doğrudur. Esasen siz de bunu teyit ettiniz."

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL-FATMA POLATCAN