Jandarma Van genelinde araç sürücülerine yönelik trafik güvenliğinin sağlanması için denetim yapmaya devam ediyor. Van İl Jandarma Komutanlığı emrinde görevli Jandarma Trafik timleri tarafından trafik kazalarının en aza indirilmesi, vatandaşın can ve mal kayıplarının önlenmesi, sağlıklı ve huzurlu bir seyahat ulaşımının sağlanması amacıyla 6-12 Kasım tarihleri arasında trafik denetimi gerçekleştirildi.

SÜRÜCÜLERE YÜZBİNLERCE LİRALIK CEZA KESİLDİ

1.147 yol kullanıcısına trafik güvenliği eğitimi verildi, 273 okul servis aracı şoförüne trafik güvenliği eğitimi verildi, 513 öğrenciye trafik güvenliği eğitimi verildi, 13.907 araç kontrol edildi, 297 sürücü ve araca 540.243 TL idari para cezası uygulandı, 63 araç trafikten men edildi.

Kontrolden çıkan cip yol kenarına savruldu: 4 yaralı Kontrolden çıkan cip yol kenarına savruldu: 4 yaralı

ÇALIŞMALAR ARTAN BİR AZİM VE KARARLILIKLA DEVAM EDECEK

Toplumsal bir sorun olan uyuşturucu kullanımı ile mücadele edilmesi noktasında, 7/24 esasına göre sürekli sahada olan trafik jandarmalarımızın bu sorunla mücadelede yer alması ve uyuşturucu/uyarıcı madde etkisinde araç kullanımının önlenmesi için Uyuşturucu Tespit Cihazı ile (Amfetamin, Morfin, Eroin, Esrar, Psikiyatrik İlaçlar, Metanfetamin, Kokain vb.) denetimlerde etkin olarak kullanılmaktadır; sürekli, etkin ve yoğun trafik denetim faaliyetlerine devam edilmektedir.  Van İl Jandarma Komutanlığı olarak vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için “Huzurunuz, Mutluluğumuzdur” parolası ile çalışmalarımız artan bir azim ve kararlılıkla devam edecektir.”

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - BASIN BÜLTENİ