Van şehir merkezi ve ilçelerde etkili olan sağanak yağış, dün gece saatlerinde havanın sıfırın altına düşmesiyle birlikte yerini kar yağışına bıraktı. Sabah saatlerinde etkisini artırmaya başlayan kar yağışı kent merkezi ve birçok ilçeyi beyaza bürüdü.

VAN-ANTALYA UÇAK SEFERİ RÖTAR YAPTI

PFDK'dan Enis Destan'a 3 maç ceza PFDK'dan Enis Destan'a 3 maç ceza

Van’da kar yağışı uçak seferlerini de olumsuz etkiledi. Van’dan Antalya’ya planlanan uçak seferleri olumsuz hava şartları nedeniyle rötarlı gerçekleşti. Karayolları 11. Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler de gece saatlerinden itibaren yol temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

142 YERLEŞİM YERİNİN YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Van’da etkili olan kar yağışı nedeniyle kar yağışı nedeniyle Başkale’de 22, Çatak’ta 16, Erciş’te 23, Gürpınar’da 68 ve Saray ilçesinde ise 13 olmak üzere toplam 142 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kapalı yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

KAR YAĞIŞI DEVAM EDECEK

Bölge genelinde havanın kapalı ve çok bulutlu olması; Van ve Hakkâri’de ise akşam saatlerine kadar zaman zaman kuvvetli olmak üzere aralıklı kar yağışı beklendiğini belirten Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yer yer sis ve pus hadisesi konusunda da uyarılarını yeniledi.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI