ŞEHRİVAN ÖZEL - Kilolarca altının takıldığı düğünler, milyonluk takılar, masraflı taziyeler ile gündeme gelen Van’da, aşiretler konuyla ilgili flaş kararlar aldı.

Son dönemlerde tartışmalı konulardan birisi haline gelen masraflı düğün ve taziyeleri gündeme alan Başkale’deki aşiretler, Ertuşi Aşireti lideri İskender Ertuş öncülüğünde bazı kararlar aldı. Bağlı aşiretler, buluşmada düğünlerde zarf usulüne geçerken, taziyelerin 2 gün yapılması yönünde karar kıldı. Bu kararın yankıları sürerken, Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekimi Karabıyık da konuyla ilgili sert bir çıkış yaptı.

Ölmüş çocuğun fotoğrafını kullandı, para topladı! Ölmüş çocuğun fotoğrafını kullandı, para topladı!

BİR TEPKİ DE KARABIYIK’TAN

Karabıyık, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda benzer konulara değinirken “Artık Yeter” diyerek şu konularda da tedbirlerin alınması gerektiğini ifade etti; “Van’da Başlık/Süt parası, Düğünlerde açık arttırma para ve takı (şabaş), Örf,adet, inanç ve geleneklerimize aykırı olan kına ve düğünlerdeki şatafat, külfet ve sınır tanımamazlık, Taziye evlerinde cenaze sahiplerine yüklenen sorumluluklar için Artık Yeter, Êdî Bese!”

Editör: Necmettin Dursun