DEM Parti Van’da final mitingi düzenleyecek! DEM Parti Van’da final mitingi düzenleyecek!

ŞEHRİVAN ÖZEL: ÖMER AYKAÇ-SONER İZGİ

Ak Parti’ye katılan Erdinç Peker ve ekibinin katılımında bulunan Van Milletvekili Kayatürk, siyasetin gerçeklik istediğini belirtirken, Peker ve ekibinin katılımı ile ilgili olarak şu sözlere yer verdi; “Millet ittifakına baktığımız zaman birbirinden bağımsız partilerin birleşeninden oluşmaktadır. Cumhur ittifakına baktığımızda bütün partilerin kitleleri bir birine yakındır. Aile değerlerine önem veren İslamcı düşüncede olanlardır. Bir tarafta milliyetçi ve muhafazakâr bir kitle, öbür tarafta muhafazakâr ve milliyetçi bir kitlenin bir araya gelmesi gayet normaldir. Millet ittifakına baktığımızda bir birine zıt olan grupların bir araya geldiğini ve kitleleri kavuşturamadıklarını görüyoruz.”

“BAŞIMIZIN GÖZÜMÜZÜN ÜSTÜNDE ONLARIN YERİ VARDIR”

“Bu kardeşlerimiz bu gerçeği görerek partimize teşrif etmişleridir. Bizde bu teşrifleri çok kıymetli buluyoruz. DEVA Partisi il başkanı, ilçe başkanlarıyla beraber partimize gelmiştir. Başımızın gözümüzün üstünde onların yeri vardır. Millet ittifakının kimseye umut olmadığını görüyoruz. Yalan yanlış anketlerle çeşitli mühendislik çabalarıyla cumhurbaşkanımıza kaybettirmek için yurt içi ve yurt dışından bir sürü oyun oynamaya kalktılar. Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi en önemli anket sandıktır. Kimilerine milletvekili kimilerine bakanlık sözü vererek yeni oyunlar oynandı”

“SEÇİMİN EN BÜYÜK KAYBEDENİ HDP OLDU”

Bu seçimlerin en büyük kaybedeni HDP oldu diyen Kayatürk, “CHP ile Kürt halkını hiç bir zaman bir araya gelemeyeceğini anlayamadılar. Bu zorlamalardan dolayı HDP 3 milyon oy kaybetti. Bugün seçim barajı eskisi gibi yüzde 10 olsaydı baraj altında kalıyordu. Bu zorlamalara bu yanlışlara devam ederse bir sonraki seçimde yüzde 7 olan barajı da geçemeyecektir. Müslüman Kürt halkının oylarını ceplerindeki sermayeyi çok kötüye kullanmaya kendilerinde buldular. Halkımız bunu gördü ve bundan sonraki her seçimde hesap soracaktır. Partimize katılan bu teşkilat ile partimiz daha da büyüyecek ve Van’da büyümeye devam edeceğiz. DEVA Partisine karşı sadece Van’da isyan yok Türkiye’nin her tarafında aynısını görüyoruz. Van eski milletvekilimiz ve kurucu üye İkram Dinçer de bu yanlışın böyle gitmeyeceğini dille getirerek partiden istifa etti.”

 

AK PARTİ VAN İL BAŞKANI GÜRAY’DAN DESTEK ÇAĞRISI!

DEVA Partisi’nin katılımıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray, “Bu sıkıntılı süreçte devletin bekasını geleceğini Türkiye yüz yılını ilgilendiren bu zorlu süreçte hiçbir sunmaksın ısın ailemize katılttıkları için ben hepsine teşekkürlerimi sunuyorum. Burada basın mensupları aracılığıyla seçmenlerimize bir çağrıda bulunmak istiyorum. 14 Mayıs’ta bizlere teveccüh gösterdiniz fakat 28 Mayıs’ta daha zorlu bir seçim kulvarındayız. Biz tüm seçmelimizi herhangi bir rehavete kapılmaksızın tüm işini gücünü bırakıp 28 Mayıs’ta sandık başına gidip oyunu kullanmalarını hassaten rica ediyoruz. Bizler için önemli olan herhangi bir rehavete kapılmamanız. Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kez daha tüm Van halkından destek istiyoruz.” Diye ekledi.

“HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Güray, cümlelerini şöyle tamamladı: “Sayın Cumhur bakanımızın katıldığı bir programda özellikle Van iline olan hem gönül kırgınlığını hem gönül bağlılığını belirti. Burası bizler için çok önemli. Başta sayın cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm AK Parti teşkilatımız bakanlarımız milletvekillerimiz il teşkilatlarımız ilçe teşkilatlarımız 1 Milyon 100 bin insanımıza hizmet etmeye tüm yatırımlarımıza oy potansiyeline bakılmaksızın 694 mahallenin tümüne hizmet etmeye devam edeceğiz. Allah’ın izni ile 28 Mayıs gecesi Sayın cumhurbaşkanımızı tekrardan 13. Cumhurbaşkanı olarak biz külliyeye taşıyacağız. Katılımlarından ötürü partimize katılan il başkanı ve teşkilatlarına teşekkür ediyoruz.”

Editör: Necmettin Dursun