ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM-ŞABAN BEYAZSAÇ

CHP ile birlikte Millet İttifakı çatısı altına giren ve 14 Mayıs seçimlerinde Van dahil birçok ilde aday çıkarmayan DEVA Partisi’nin Van il başkanı ve bazı yöneticileri flaş bir karar aldı. Seçim öncesi logosuyla seçime girmesi beklenirken CHP listelerinden seçime giren ve Van’da da adayın gösterilmediği DEVA’nın il başkanı ve bazı yöneticileri 28 Mayıs’taki ikinci tura sayılı günler kala flaş bir karar verdi. DEVA Partisi Van İl Başkanı Erdinç Peker ve parti yöneticilerinden geldi. İstifa haberi büyük şaşkınlık yaratırken, Başkan Peker ve yönetimi AK Parti’de düzenlenen bir tören ile partiye katıldı. Partilerinden istifa ederek AK Parti’ye geçen DEVA Partisi Van İl Başkanı Erdinç Peker ve yeni katılan üyelere AK Parti rozeti takıldı. AK Parti İl Başkanlığında gerçekleşen törene AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Van İl Başkanı Emre Güray ve partililer katıldı. Programda konuşan Peker, “Millet İttifakı ve DEVA Partisi bizleri ziyadesiyle hayal kırıklığına uğratmıştır” diyerek istifasını ve geçişinin sebeplerini açıkladı.  

İŞTE PEKER VE EKİBİNİN İSTİFA AÇIKLAMASI

Ak Parti’de düzenlenen bir törende katılımlarını açıklayan il başkanı Peker ve ekibi istifa gerekçelerini de detayları ile açıkladı. Peker AK Parti il başkanlığındaki konuşmasında: “Uzun soluklu bir seçim sürecinden geçtik. Beraberce büyük emekler harcadığımız, maddi manevi elimizden gelenin fazlasını yapmış olduğumuz partimiz tarafından seçim sürecinde tamamen yalnız ve başka partilerin ellerine teslim edildik. Emeklerimizin karşılığı olarak bize dayatılan bu tavır asla tarafımızca kabul edilebilir değildi. Bizler yine de sabrettik ve sivrilen taraf olmak istemedik. Van’daki çabamızın ürünü olan ve partimize teşkilat içinden ve dışından onlarca aday adayı başvurusu yapılmasına rağmen, bizlerden bir isim bile millet ittifakı milletvekili listesinden ilimizde aday gösterilmedi. Aday gösterilmemesi dışında, seçim süreci boyunca tek taraflı yürütülen bir süreç olması için sürekli dışarda bırakılmaya çalışıldık.”

“SÜREKLİ DIŞARDA BIRAKILMAYA ÇALIŞILDIK”

Peker, Millet İttifakı ve DEVA Partisi’nin kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını dile getirerek, “Bu süreçlerin tamamında Deva Partisi genel merkezinin de duyarsızlığı bizi ziyadesiyle üzdü. Uzun süre emek verdiğimiz ve de Van halkı tarafından büyük teveccüh gördüğümüz süreçlerimizin sonunda kişilerin şahsi ihtirasları sebebiyle emeklerimizin tamamını görmezden gelinmiştir. Bunun yanında, ülkemizin selameti ve geleceği için umut beslediğimiz Millet İttifakı ve DEVA Partisi bizleri ziyadesiyle hayal kırıklığına uğratmıştır” dedi.

Son dakika! 1 Nisan’da okullar tatil edilecek mi? MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi... Son dakika! 1 Nisan’da okullar tatil edilecek mi? MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi...

“DEVA PARTİSİ BİZLERİ ZİYADESİYLE HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATMIŞTIR”

Peker, karar verme konusunda yoğun istişareler yaptıklarını belirterek şunları aktardı: “Bizler daha iyi bir gelecek için oluşumların olmasını beklerken, ülkemizi zarara sürükleyen bu yapının yanında durmayı kendimize kabul ettiremezdik. Şer odaklarıyla hareket eden, gizli kapılar ardında kabul edilemez pazarlıklar yapan Millet İttifakı temsilcileri bizi temsil edemez duruma geldiler. Bu rahatsızlığımızı defalarca dile getirdik, lakin sesimizi duyuramadık. Emek harcadığımız, gecemizi gündüzümüzü verdiğimiz Deva partisi genel merkezi ise sadece birkaç şahsı milletvekili yapmak amacıyla teşkilatlarının çoğunu görmez ve duymaz oldu. Tüm bunların sonucuyla yol arkadaşlarımla kararımızı tekrar gözden geçirmek için bir araya geldik ve yoğun istişareler yaptık.”

“İKİNCİ TURDA ERDOĞAN’I BAŞKAN YAPACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUZ”

2. turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini aktaran Peker, “Sabırlı ve çok düşünerek hareket ettik. Günün sonunda devletimiz, milletimiz ve de vatanımız için bütün emeklerimizden feragat edip doğru duran tarafta olmayı kendimize görev saydık. Bizler sadece siyaset hesabı olan bir topluluk değiliz. Önceliğimiz güçlü bir Türkiye’dir. Millet ittifakı bu anlamda sürekli zafiyetler gösterip her pazarlık masasında kolunu bacağını bırakmayı kabul eden bir oluşum olmuş, gördüğümüz durum itibariyle de ülkeyi yönetemeyeceklerine kanaat getirmiş bulunmaktayız. Doğru olan, ülkemizin ve devletimizin devamlılığını sağlayacağına inandığımız Ak Parti saflarına geçmeyi kendimiz ve ülkemiz için bir görev kabul etme kararı almış bulunmaktayız. Herhangi bir pazarlık yapmadan, sadece ülkemizin bekası için gerekli tüm çalışmaları yapacağımıza ve de ikinci turda Recep Tayyip Erdoğan’ı başkan yapacağımıza söz veriyoruz” dedi.

“BU DAVAYA VE SAMİMİYETE BİZLER DE İNANDIK”

Peker, “Millet ittifakının bize yaşatmış olduğu büyük hayal kırıklığı ile büyük paradokslar yaşadığımız günlerde Sayın Milletvekilimiz Burhan Kayatürk ağabeyimiz ile istişare etme fırsatı bulduk. Ve bizleri gerçekten ikna edecek, davasının samimiyetine inandıracak ciddi argümanlar ortaya koydu. Kendisinin bu yolda ne denli büyük emekler verdiğini zaten seçim süreçlerinde gördük. Bu davaya ve samimiyete bizler de inandık. Kendisinin süreçte katkısı çok büyük olmuştur. Öncelikli olarak en büyük teşekkürü kendisine ediyoruz. Ayrıca yine Burhan Kayatürk ağabeyimizin aracılığı ile buluştuğumuz, bize büyük nezaket ve samimiyetle süreçlerini anlatan, aynı saflarda bulunmamız gerektiğini ileten Ak Parti Van İl Başkanımız Emre Güray’a da ayrıca teşekkür etmek isterim” ifadelerini kullandı.

“VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilmesi için var güçleriyle çalışacaklarını dile getiren Peker, “Genelde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, yerelde Sayın Milletvekilimiz Burhan Kayatürk ile beraber ülkemize daha fazla hizmet edeceğimize inanıyorum. Seçime sayılı günler kala elimizi değil, bedenimizi taşın altına koyup Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı bir kez daha başkan seçtirmek için var gücümüzle çalışacağımıza ve ülkemizi şer odaklarına teslim etmeyeceğimize söz veriyoruz” dedi.

“VAN İÇİN ŞAHSİ HESAP YAPMAYACAĞIZ”

İstifasını açıklayan Peker, “Van için Türkiye için şahsi hesap yapmayacağız, her zaman doğrunun yanında olacağız. Yanlışa yanlış, doğruya doğru diyeceğiz. Ve bu doğrunun Sayın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu dile getiriyor, Ak Parti saflarına geçtiğimizi beyan ediyoruz. Ülkemize ve ilimize hayırlı uğurlu olsun” diye aktardı.

PEKER: BİZLER BÜYÜK BİR AİLEYDİK, ŞİMDİ DAHA BÜYÜK BİR AİLE OLDUK

Peker, “Buradan sizlerin huzurunda yaklaşık 1.5 yıldır il başkanlığı görevini üstlendiğim, her şart ve her görevde şahsımı ve yol arkadaşlarımızı hiç bir zaman yalnız bırakmayan, sadece yönetimlerimiz değil, Van'daki yaklaşık 6 bin üyemize, il başkanlığı yönetimime ve ilçe kademe yönetimlerine şükranlarımı arz ediyorum. Bizler büyük bir aileydik, şimdi daha büyük bir aile olduk. Bu vesileyle bu oluşumda emeği geçen, bir araya gelmesine vesile olan isimsiz kahraman arkadaşlarıma teşekkür eder, tekrardan hayırlara vesile olmasını niyaz ederim” diye konuştu.

Editör: Necmettin Dursun