Türkiye, rekor bir katılımla 14 Mayıs seçimleri için sandık başına giderken seçimlerin milletvekili ayağı tamamlandı. Ancak Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nu oy oranıyla geride bıraksa da cumhurbaşkanı seçilme yeterliliğini alacak oyu alamadı. Millet ittifakı seçimleri kazanmak için yeni bir hamle yaparken ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan'ın ilk turda kilit rol oynaması da Kılıçdaroğlu'nu harekete geçirdi.

ÜMİT ÖZDAĞ'IN KAPISINI ÇALDI

Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Oğan'ın ikinci turda desteğini almak için Ümit Özdağ'la görüşme kararı aldı. Sosyal medya üzerinden de Sinan Oğan'ın, Millet İttifakı'na yakın olduğu söylendi. Bunun akabinde Kemal Kılıçdaroğlu, Ümit Özdağ ile görüşmek üzere Zafer Partisi'ne geldi. İkili görüşmenin ardından kısa bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

KARAR AÇIKLANMADI

YSK, 3 ilçe ve 4 beldede seçimin yenilenmesine karar verdi YSK, 3 ilçe ve 4 beldede seçimin yenilenmesine karar verdi

Görüşme sonrası Kılıçdaroğlu ve Özdağ ortak bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "Kendileriyle gayet güzel verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Türkiye'nin sorunlarını masaya yatırdık. Aynı zamanda ben Sayın Genel Başkan'a Millet İttifakı'nın görüşlerini, çalışmalarını anlattım. Bazı sorular da sordu genel başkan, kendisini bilgilendirdim. Türkiye'nin dayanışmaya demokrasiye ihtiyacı var. Kendisi arkadaşlarıyla aktardıklarımızı görüşecek" diye konuştu.

OĞAN İLE GÖRÜŞECEK

Özdağ ise "Bazı sorularımız vardı, onları sorduk. Ayrıntılı olarak cevaplar aldık. Yetkili kurumlarımızla değerlendirmelerde bulunacağız. Sayın Sinan Oğan'la ve ATA İttifakı'ndaki diğer partilerin liderleriyle de bir görüşme yapacağız ve kısa süre içinde kamuoyuyla paylaşacağız." dedi.

Kaynak: EN SONHABER