Kış aylarının gelmesiyle birlikte en çok konuşulan olaylarından biri otobüs kazaları... Son dönemde yaşanan kazalara bir yenisi daha eklendi. 

İstanbul'dan Malatya'ya giden Y.K. idaresindeki Medine Turizme ait 44 AK 041 plakalı yolcu otobüsü, yoldaki buzlanma nedeniyle Akçadağ ilçesi Develi Mahallesi'nde devrildi.

YOLCU OTOBÜSÜ DEVRİLDİ

Akçadağ Develi Mahallesi'nde, İstanbul'dan Malatya'ya giden ve sürücüsünün ismi öğrenilemeyen yolcu otobüsü devrildi. Aynı istikamette seyreden ve plakası öğrenilemeyen tır da devrilen otobüse çarptı.

EKİPLER SEVK EDİLDİ

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık, polis, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kazada ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti, 36 kişi yaralanırken yaralılar, ambulansla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Kazaya karışan otobüs ve kamyon yoldan vinç yardımıyla kaldırıldı.

Piyasalar Fed haftasına pozitif başladı! Piyasalar Fed haftasına pozitif başladı!

BAKAN TUNÇ DUYURDU

Polis ekiplerinin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürerken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Malatya'da yaşanan otobüs kazasıyla soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Bakan Tunç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Malatya-Kayseri Karayolu, Akçadağ Develi mevkiinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Kazayla ilgili Akçadağ Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmış olup iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir.

Kaynak: AA