Van İl Seçim Kurulu, seçilme hakkı geri alınan Abdullah Zeydan'ın yerine mazbatayı AK parti adayı Abdulahat Arvas'ı verilmesi kararı sonrası DEM Parti Van il teşkilatından bir açıklama geldi. Dem Parti Genel Merkezi toplantı yapmak üzere Van’a geleceğini duyururken Dem Parti Van İl Teşkilatı ise tepki için vatandaşları partiye davet etti.

DEM Parti Van İl Örgütünden yapılan açıklamada, “Van İl Seçim Kurulu’nun oy çokluğu ile partimizin büyük bir farkla kazandığı Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mazbatayı AK Parti adayına verme kararını reddediyoruz. Bu karar iktidarın müdahalesi ile başlatılan siyasi darbe sürecinin devamıdır.  Ayarlanmış Van İl Seçim Kurulu üyelerinin oy çokluğu ile verdiği karar hukuksuzdur, gayri meşrudur, halk iradesini tanımama kararıdır. Avukatlarımız karara itiraz etti.   Yüksek Seçim Kurulu’nu bu hukuksuzluğa son vermeye ve halkımızın iradesini tanımaya çağırıyoruz.  Partimiz, üyelerimiz, halkımız ayaktadır ve bu hukuksuzluk giderilene kadar meşru ve demokratik tepkimiz devam edecektir.”

İL SEÇİM KURULU, YETKİYİ ARVAS’A VERDİ!

Van İl Seçim Kurulu, mazbatayı seçilme hakkı geri alınan Abdullah Zeydan'ın yerine AK parti adayı Abdulahat Arvas'a verilmesi kararı sonrası Van’daki durumu değerlendiren Van İl Seçim Kurulu, Ak Parti Van Belediye Başkan Adayı Abdullah Arvas'ın talebiyle yaptığı incelemeyi tamamladı. Zeydan'ın seçilme yeterliliği olmadığına hükmeden il seçim kurulu mazbatanın en çok oy alan ikinci sıradaki aday Arvas'a verilmesi karar kılarken YSK'ya itiraz yolunun açık olduğunu bildirdi.

İŞTE O KARAR:

CHP lideri Özgür Özel, erken seçim için tek şartını açıkladı! CHP lideri Özgür Özel, erken seçim için tek şartını açıkladı!

4Ace372B Edf4 40B5 B013 1D6D8A1345Ec

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ