Gözler memur maaşlarına yapılacak zamma çevrildi...

Dün yapılan Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Işıkhan, Meclis tatile girmeden yasal düzenlemenin gündeme gelip gelmeyeceğiyle ilgili soruya karşılık, "Çalışılıyor, yoğun bir mesai harcanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği gibi Meclis tatile girmeden önce... Bazı değişkenleri de dikkate almak lazım. Çok kapsamlı düşünülüyor. Kimsenin mağdur olmaması, çalışanlarımızın refahının artırılması bizim için önemli." ifadesini kullandı.

Memur maaşlarına yapılacak zamla ilgili kanun teklifi Meclis'e geliyor

Işıkhan'ın bu sözlerinin ardından konuyla ilgili bir gelişme daha yaşandı.

En düşük memur maaşını 22 bin TL’ye çıkartacak, memur ve emekliye refah payı verilmesini öngören kanun teklifinin yarın Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor.

Teklifi ise AK Partili Abdullah Güler açıklayacak.

Güler'in yanı sıra AK Partili bir diğer isim Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan da bir açıklama geldi.

İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyı gerçekleştiren sanığa verilen ceza belli oldu! İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyı gerçekleştiren sanığa verilen ceza belli oldu!

"Verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz"

Akbaşoğlu, yarın açıklanacak enflasyon verileri ile rakamın netleşeceğini söyledi.

Akbaşoğlu ayrıca, "En düşük memur maaşının net 22 bin TL olacağını ifade etmiştik, enflasyon farkını ve refah farkını da gözetecek şekildeki düzenlemelerimizle verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz." dedi.

Öte yandan son olarak 2023 Ocak ayında yapılan zam ile en düşük memur maaşı (aile ödeneği dahil) 11 bin 848 liraya yükselmiş ve en düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraya çıkartılmıştı.

Editör: Şaban Beyazsaç