Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildiren Meteoroloji Genel Müdürlüğü, “Bölge genelinde havanın çok bulutlu ve kapalı, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı olması beklenmektedir. Yağışların akşam saatlerine kadar Hakkari ili, Bitlis ilinin doğusu ile Van’ın kuzey ve güney kesimlerinde kuvvetli kar şeklinde olması tahmin edilmektedir. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis hadisesinin görüleceği tahmin edilmektedir.”

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyretmesi tahmin edilmektedir.

Yurt dışından telefon getirenler dikkat: İkinci telefona yasak geldi Yurt dışından telefon getirenler dikkat: İkinci telefona yasak geldi

Rüzgarın kuzeyli ve doğulu yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin edilmektedir.

Van Gölü İçin Hava Durumu: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan, batısı kuzeybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75 m; Görüş: Orta, yağış anında zayıf.

İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıklarının; Van ve Hakkâri 4, Muş’ta 3 ve Bitlis’te 1 derece olacağı tahmin edilmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Akşam saatlerine kadar Hakkari ili, Bitlis ilinin doğusu ile Van’ın kuzey ve güney kesimlerinde kuvvetli kar yağışı, yükseklerde yoğun kar yağışı beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, çığ, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ