Meteoroloji'den edinilen son değerlendirmelere göre: Edirne, Kırklareli çevreleri, Ağrı ve Van'ın doğu kesimleri ve Balıkesir'in batı ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Ağrı ve Van'ın doğusunda karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde beklenen yağışların gece saatlerinden sonra Kırklareli'nin kuzey kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya ile iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis görülmesi bekleniyor. Hafta sonu sıcaklıklarda hissedilir derecede düşüş yaşanacak, soğuk ve yağışlı hava geri dönüyor. Kar yağışının yurdun kuzey batısından ülkeye giriş yapması bekleniyor. Sıcaklıklar Cumartesi gününden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak iç ve batıya doğru hissedilir derecede düşecek.

VAN’DA KAR YAĞIŞI HANGİ İLÇELERDE ETKİLİ OLACAK?

Kentte 3 gündür etkili olan sağanak yağış bazı ilçelerin yüksek kesimlerinde sağanak yağış kar yağışına dönüştü. Van’da sağanak ve kar yağışın bugün de etkili olması bekleniyor. Kar yağışın merkez, doğu ve kuzey ( Erciş, Çaldıran, İpekyolu, Özalp, Saray ve Başkale) ilçelerinin yüksek kesimlerinde etkili olması bekleniyor. Meteorolojiden edinilen son değerlendirmelere göre; sağanak ve kar yağışının yarın sabah itibarıyla kenti terk etmesi beklenirken hafta sonuna kadar yağış bulunmuyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Van’ın merkez, doğu ve kuzey ilçeleri ve Ağrı'nın doğusunun aralıklı karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

VAN 0°C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, merkez, doğu ve kuzey ilçeleri aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu

ERZURUM -4°C, 4°C

Son dakika! Van’da silahlı saldırı: 19 yaşındaki genç hayatını kaybetti! Son dakika! Van’da silahlı saldırı: 19 yaşındaki genç hayatını kaybetti!

Parçalı ve çok bulutlu

KARS -3°C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu

MALATYA 0°C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ