Ülke genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Rize ve Artvin çevrelerinin yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu (Van, Malatya, Erzincan ve Iğdır dışında) ile Artvin çevrelerinde yer yer kuvvetli, Muş, Bingöl, Siirt ve Batman çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde iç kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, kuzeydoğusunun karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Muş ve Bitlis ve Hakkari'de; öğle saatlerinden itibaren ise bölgemiz genelinde aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu olması beklenmektedir. Yağışların Erzincan, Malatya, Van'ın güney ilçeleri( Bahçesaray, Çatak, Gürpınar, Başkale, Gevaş) ve Iğdır dışında bölge genelinde yer yer kuvvetli, Bingöl ve Muş çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

VAN °C, 10°C

DEM Partinin kazandığı Belediyenin hesabına bloke konuldu DEM Partinin kazandığı Belediyenin hesabına bloke konuldu

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 2°C

Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAKKÂRİ °C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

MALATYA °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

19 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan MeteoUyarı sisteminde; 19 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. Söz konusu illerde kuvvetli sağanak ve kar yağışının etkili olması bekleniyor. İşte o iller: Ağrı, Aydın, Balıkesir, Bingöl, Bitlis, Çanakkale, Diyarbakır, Erzurum, Hakkari, İzmir, Kars, Mardin, Muğla, Muş, Siirt, Van, Batman, Şırnak, Ardahan.

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR

Hava sıcaklığının güney ve doğu kesimlerde yağışla birlikte 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Beklenen yağışların Bitlis ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) yağmur ve sağanak, Muş çevrelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 kg/m2) yağmur ve sağanak, Van'ın güneyinin, Hakkari'nin kuzeyinin yüksek ve dağlık kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin edildiğinden oluşabilecek sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kar yağışı alması beklenen yüksek ve dağlık kesimlerde don olayı ve yağış anında kuvvetli rüzgar yüzünden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ