Meteoroloji’den edinilen son bilgilere göre, Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava yaşaması beklenirken, Marmara, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve doğusu ile Adana ve Hatay’ın kıyı kesimlerinde sağanak yağışlar beklenirken, Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Van, Ağrı ve Bitlis çevresinde yerel olmak üzere kuvvetli yağışların yaşanması tahmin ediliyor. İstanbul’da yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar gerçekleşmesi beklenirken, yağış alan bölgelerde sıcaklıkların 2 ila 4 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Marmara, Kuzey Ege ve Karadeniz kıyılarında ise kuvvetli rüzgarın etkisi altına kalması tahmin ediliyor.

Selahattin Demirtaş’tan Amedspor açıklaması Selahattin Demirtaş’tan Amedspor açıklaması

DOĞU ANADOLU

Parçalı, zamanla çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Tunceli, Muş, Bingöl çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, doğu kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

VAN °C, 14°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu, kuzey ilçelerinde, öğle saatlerinden itibaren ise bölge genelinde yerel olarak zaman zaman kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması tahmin edilmektedir. Yağışların yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenmektedir.

KARS °C, 14°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ERZURUM °C, 13°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

MALATYA °C, 21°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Bölgemizde beklenen sağanak yağışların öğle saatlerinden itibaren Van'ın kuzey ilçelerinde, akşam saatlerinden itibaren ek olarak Muş ve Bitlis çevrelerinde zaman zaman kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Rüzgarın güneyli ve batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette, yağış anında yer yer sert rüzgar (20-40 km/sa) şeklinde esmesi tahmin edilmektedir.

Editör: Necmettin Dursun