Emeklilerin promosyon ödemeleri bugün başlıyor! Emeklilerin promosyon ödemeleri bugün başlıyor!

Meteorolojiden yapılan son meteorolojik değerlendirmelerine göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın kuzeyi, (İzmir hariç) Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, (Elazığ hariç) Doğu Anadolu bölgesi ile Kilis, Gaziantep ve Adıyaman çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Muğla, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Anadolu’nun batısı ile Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı bekleniyor.

VAN VE 14 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KOD UYARISI
Meteoroloji, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Kars, Muş, Sivas, Tokat, Tunceli, Van ve Yozgat için sarı kodlu, Adana ve Mersin için ise turuncu kodlu uyarıda bulundu.

DOĞU ANADOLU

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelerine göre; Van ve bölge illerinde havanın yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceğinden Van ve 14 il için sarı ve turuncu kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Meteoroloji, sabah saatlerinden itibaren Van, Ağrı, Hakkari, Bitlis, Muş ve Bingöl, Erzurum, Kars) rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli eseceğinde ulaşımda aksamalar ve çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Bölgenin güneyinde ise yer yer toz taşınımı bekleniyor. Rüzgarın, güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

VAN °C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

HAKKÂRİ 22°C
Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

BİTLİS 21°C
Parçalı bulutlu, aralıklarla yer yer sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

IĞDIR °C, 27°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA °C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

TOZ TAŞINIMI UYARISI
Bölgemizde güneyli rüzgarlar ile birlikte toz taşınımı beklendiğinden ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinin düşmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
Meteorolojiden alınan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Sabah saatlerinden itibaren rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, zaman zaman fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esemesi bekleniyor. Aynı gün akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar ve çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - NECMETTİN DURSUN