ŞEHRİVAN HABER- Meteorolojiden yapılan son meteorolojik değerlendirmelerine göre; Ülke genelinin genelinde parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu bölgesinin doğusu, Batı Karadeniz bölgesinin doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz bölgesi, Doğu Anadolu bölgesinin kuzey ve batı kesimler, Güneydoğu Anadolu bölgesinin kuzey ve batı kesimleri, Antalya'nın iç ve yüksek kesimleriyle birlikte Çankırı, Kırıkkale, Van, Bitlis ve çevrelerinde yer yer sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağışların yaşanacağı beklenenler arasında yer alıyor.

SOĞUK HAVALAR GERİ DÖNÜYOR!

Yeni haftayla birlikte iç ve doğu kesimlerinde sıcaklıkların düşmesi bekleniyor. Sıcaklıkların 2 derece ile 6 derece arasında bir düşüş yaşayacağını belirterek diğer kesimlerde ise önemli bir değişikliğin yaşanmaması tahminler arasında yer alıyor. Rüzgar ise genellikle kuzey tarafından ve ülkemizin güneydoğusundan güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvetli şeklinde esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Havanın Van ve bölge illerinde parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batısı ile Van ve Bitlis çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey kesimlerinde yerel kuvvetli olması beklentileri açıklandı.

VAN °C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

HAKKÂRİ 19°C

Aralıklı şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu

BİTLİS 15°C

Aralıklarla yer yer sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 14°C

Bakımevindeki dayak dehşeti kamerada Bakımevindeki dayak dehşeti kamerada

Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde kuzey ve doğu kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

IĞDIR °C, 26°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA °C, 21°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yerel ve kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Editör: Necmettin Dursun