Meteorolojiden yapılan son meteorolojik değerlendirmelerine göre; Ülke genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Van çevreleri, Diyarbakır ve Batman'ın doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği belirtildi. Ayrıca yapılan açıklamada yağışların İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Burdur ve Isparta çevreleri ile Bingöl çevrelerinde yerel kuvvetli olacak. Rüzgarın Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esecek. Ayrıca Kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu, diğer yerlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) eseceğinden ulaşımda aksamalar ve çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

DOĞU ANADOLU

Havanın Van ve bölge illerinde yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilirken yağışların, Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin güneydoğusunda yer yer toz taşınımı beklenirken Meteoroloji, Akşam saatlerine kadar rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) eseceğinde ulaşımda aksamalar ve çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

VAN °C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

HAKKÂRİ 22°C

Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

BIST 100 endeksi günü düşüşle tamamladı! BIST 100 endeksi günü düşüşle tamamladı!

BİTLİS 18°C

Parçalı bulutlu, aralıklarla yer yer sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

IĞDIR °C, 27°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA °C, 25°C

Parçalı ve çok bulutlu

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda (Erzincan, Erzurum, Kars, Ağrı, Van, Hakkari, Bitlis, Muş, Tunceli ve Bingöl) rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, zaman zaman fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar ve çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Bölge genelinde akşam saatlerine kadar güneyli rüzgarlar ile birlikte orta kuvvette toz taşınımı beklendiğinden ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, çamur şeklinde yağış, hava kalitesinin düşmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - NECMETTİN DURSUN