Meteorolojiden yapılan son meteorolojik değerlendirmelerine göre; Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu Bölgesi, Karadeniz Bölgesi, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve batısı ile Isparta, Muş ve Van çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Malatya çevreleri, Adana'nın kuzeyi ve Kahramanmaraş'ın batısında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Van, Bitlis, Muş, Hakkari çevrelerinin aralıklı ve yerel gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Malatya, Tunceli, Erzincan, Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenmektedir. Yağışların kuzeydoğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

VAN °C, 23°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel gök gürültülü sağanak yağışlı,

HAKKÂRİ 26°C

Parçalı bulutlu, aralıklı hafif sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

BİTLİS 23°C

Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı hafif sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

AĞRI °C, 24°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel gök gürültülü sağanak yağışlı, yağışlar yerel olarak kuvvetli

Otomobil 10 metrelik istinat duvarından uçtu: 5 ağır yaralı Otomobil 10 metrelik istinat duvarından uçtu: 5 ağır yaralı

ERZURUM °C, 22°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel gök gürültülü sağanak yağışlı, yağışlar yerel olarak kuvvetli

MALATYA °C, 29°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel gök gürültülü sağanak yağışlı, yağışlar yerel olarak kuvvetli

KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Malatya çevreleri, Adana'nın kuzeyi ve Kahramanmaraş'ın batısında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ANİ SEL VE SU BASKINLARINA DİKKAT!

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "Yağışların; İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Malatya çevreleri, Adana'nın kuzeyi ve Kahramanmaraş'ın batısında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - NECMETTİN DURSUN