ŞEHRİVAN HABER- Meteorolojiden yapılan son meteorolojik değerlendirmelerine göre; Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, hava sıcaklıkların hafta sonunda azalarak tüm yurtta mevsim normallerinin altında seyredeceği açıklandı. Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Tekirdağ, Batman ve Siirt çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta ve Doğu Akdeniz (Hatay dışında), İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz ile Giresun, Trabzon, Erzincan ve Tunceli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Havanın Van ve bölge illerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Meteoroloji, bölge genelinde kuvvetli rüzgâr beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. Doğu Anadolu’nun yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

VAN 7°C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cuma) yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

HAKKÂRİ 17°C

Aralıklı şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

BİTLİS 15°C

Aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ERZURUM 3°C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

IĞDIR 11°C, 25°C

Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cuma) yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA 7°C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cuma) yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

Yağışlar Van’daki Keşiş Gölü'ne hayat verdi! Yağışlar Van’daki Keşiş Gölü'ne hayat verdi!

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Anadolu’nun yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın Doğu Anadolu bölgesinin genelinde öğle saatlerinden akşam saatlerine kadar zaman zaman kuvvetli esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Editör: Necmettin Dursun