ŞEHRİVAN HABER - Meteorolojiden yapılan son meteorolojik değerlendirmelerine göre; Yağışların Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Osmaniye, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Kırşehir, Kayseri, Erzurum, Kars, Ardahan, Muş ve Bingöl çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Osmaniye, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Kırşehir, Kayseri, Erzurum, Kars, Ardahan, Muş ve Bingöl çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

DOĞU ANADOLU

Havanın Van ve bölge illerinde öğle saatlerinden itibaren bölge illerinin aralıklarla yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Meteoroloji, kuvvetli bölgede kuvvetli yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

VAN °C, 21°C

Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

HAKKÂRİ 18°C

Aralıklı şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu

Evsiz adam, hayatını kaybeden kişinin bacağını yedi! Evsiz adam, hayatını kaybeden kişinin bacağını yedi!

BİTLİS 16°C

Aralıklarla yer yer sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

IĞDIR °C, 26°C

Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA °C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Akşam saatlerine kadar Hakkari ve Muş'ta kuvvetli gök görüntülü sağanak yağmur beklenmektedir. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, heyelan, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel küçük çaplı dolu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

 Bölgemizin güneybatısında beklenen rüzgarın, sabah saatleri ile akşam saatleri arasında güney ve güneybatı (lodos) yönlerden sert ve kuvvetli rüzgar şeklinde esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Editör: Necmettin Dursun