Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelerine göre; ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Akdeniz Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun Kuzeydoğusu ve Eskişehir ve Bolu çevreleri ile Ankara'nın batı ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Rize çevreleri, Artvin’in kuzeyinde, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Adana, Osmaniye, Mersin’in kuzeyi, Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesi ile Hatay’ın kuzeyinde, Ağrı çevreleri, Van'ın kuzey, merkez ve güneybatı ilçeleri ve Iğdır'ın güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, kuzeydoğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Erzurum, Iğdır, Ağrı, Kars ve Ardahan çevreleri ile Van’ın kuzey kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Ağrı çevreleri, Van’ın kuzey, merkez ve güneybatı ilçeleri  ile Iğdır’ın güney kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

VAN 27°C

Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kuzey, merkez ve güneybatı ilçeleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

ERZURUM 24 °C

Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

KARS 24 °C

Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

MALATYA 31 °C

Az bulutlu.

KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Yağışların Rize çevreleri, Artvin’in kuzeyinde, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Adana, Osmaniye, Mersin’in kuzeyi, Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesi ile Hatay’ın kuzeyinde, Ağrı çevreleri, Van'ın kuzey, merkez ve güneybatı ilçeleri ve Iğdır'ın güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Türkiye, İsrail ile olan tüm ticari ilişkilerini durdurdu! Türkiye, İsrail ile olan tüm ticari ilişkilerini durdurdu!

Doğu Anadolu bölgesinin genelinde rüzgarın öğle saatlerinden itibaren güneyli ve batılı yönlerden zaman zaman kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden, oluşabilecek ağaç/direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ŞABAN BEYAZSAÇ / NECMETTİN DURSUN