Meteorolojiden yapılan son meteorolojik değerlendirmelerine göre; Ülkenin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Artvin, Sivas, Yozgat ve Çankırı illeri ile Ankara ve Eskişehir'in kuzey çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Bölgenin kuzey ve doğusunun parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeydoğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Van, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzeydoğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın güneybatı kesimlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

VAN °C, 29°C

Parçalı bulutlu, Van’ın doğu ilçelerinin öğle ile akşam saatleri arasında aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

HAKKÂRİ 33°C

Parçalı bulutlu,

BİTLİS 31°C

Parçalı ve az bulutlu

AĞRI °C, 32°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 28°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuzeydoğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor

Vanspor Playoff hazırlıklarına başladı! Vanspor Playoff hazırlıklarına başladı!

MALATYA °C, 36°C

Az bulutlu ve açık

Van Valiliği son dakika açıklaması yaparak, yarın Van genelinde yağışların öğle saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli yağış beklenildiğinden kuvvetli yağış sonrası ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

VALİLİK YARIN İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISINDA BULUNDU

Van Valiliği’nden yapılan açıklamada; “Yarın (salı) Van il genelinde beklenen yağışların öğle saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur” denildi.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Öğle saatlerinden sonra Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzeydoğu kesimlerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden ani sel, lokal su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgâr, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Editör: Necmettin Dursun