Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gündeme ilişkin mesajlar verirken seçim süreciyle de önemli açıklamalarda bulundu.

"OY ORANIMIZ YÜZDE 40'IN ÜZERİNDE"

Mevlüt Çavuşoğlu daha sonra AK Parti'nin oy oranına ilişkin konuştu. Çavuşoğlu, AK Parti'nin oy oranının yüzde 40'ın üstünde olduğunu belirtti.

MUHALEFETİN ÜSLUBU ÇOK SERT: KÜFÜRLÜ KONUŞUYORLAR

Başkan Tanış'tan Gürpınar’da tarihin en kalabalık mitingi! Başkan Tanış'tan Gürpınar’da tarihin en kalabalık mitingi!

Muhalefetin mitinglerde küfürlü konuştuğuna da dikkat çeken Çavuşoğlu, "AK Parti'nin oy oranı şu anda yüzde 40'ın üstünde. Bence muhalefetin üslubu çok sert. Mitinglerde küfürlü konuşuyorlar." dedi. Öte yandan 14 Mayıs'ta yapılacak seçimleri bir beka meselesi olarak gördüğünü de sözlerine ekleyen Çavuşoğlu, ifadelerini şöyle sürdürdü:

"14 MAYIS SEÇİMLERİNİ BİR BEKA MESELESİ OLARAK GÖRÜYORUM"

"14 Mayıs seçimlerini bir beka meselesi olarak görüyorum. Şu anda karşımızdaki aday ve ittifak 'Selahattin Demirtaş'ı serbest bırakacağız' diyor, 'FETÖ ve PKK iltisaklı KHK'lıları görevlerine iade edeceğiz' diyor Kılıçdaroğlu. Mahkemeye gidenler mahkemeyi kazanıyorsa zaten mecburen iade ediliyor. Kılıçdaroğlu mahkemeyle iade edilmeyenleri söylüyor. Bu kişilerin bakanlığa dönmesi bir beka meselesi değil mi? HDP ve PKK'lılar yüz yıllık devlet anlayışını değiştireceğiz diyorlar. Bu bekamız için önemli değil mi? Rusya'ya karşı yaptırım uygulayacağız diyorlar. Bunlar devletimizin ekonomisi için önemli değil mi? CHP'nin Van mitingini gördünüz mü? Bir tane Türk bayrağı var mıydı? Demirtaş'ı bırakacağız diyor, Selahattin Demirtaş ile Öcalan'ın arasında bir fark var mı?"

Editör: Ömer Aykaç