ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-YUNUS YILMAZ

Van’da cezaevlerinde kurulacak sandık sayısı belli oldu! Van’da cezaevlerinde kurulacak sandık sayısı belli oldu!

Heyecanla beklenen Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için çalışmalar ve hazırlıklar devam ediyor. Bu kapsamda liderlerin de mitingleri sürerken, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da seçim öncesi il il gezerek mitingler düzenliyor. Kılıçdaroğlu’nun bu defa ki durağı Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük şehirlerinden biri olan Van. Yaklaşık 2 yıldır Van’ı sık sık ziyaret eden Kılıçdaroğlu seçimden hemen önce Van’da miting yaptı. En son 2002 yılında Mehmet Kartal’la milletvekili çıkaran Millet İttifakı partisi CHP, bu söyleminde ısrar ederken, mitingde konuşan Kılıçdaroğlu da bunu vurguladı. Dün Vanlılara seslenen Kılıçdaroğlu, “Van’a hizmet edeceğiz, Vanlılarla helalleşeceğim” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu

VAN’DA KILIÇDAOĞLU MİTİNGİNE YOĞUN İLGİ

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün Ağrı'daki mitinginin ardından Van'a geldi. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na, Van mitinginde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da eşlik etti. Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, Beşyol Meydanı’nda Vanlılara seslendi.

KILIÇDAROĞLU VAN’DAKİ KALABALIĞA SESLENDİ!

Van’da bir ilkokulunda okuduğunu dile getirerek sözlerine başlayan Kılıçdaroğlu, “Ekrem Başkan’a sözü verdiniz, bana da vereceksiniz çünkü ben, ilkokula Erciş’te başladım. Yani Ercişiyim. Erciş’te okula başlarken müzik dersinde öğrendiğimiz ilk türkü de Ordu’nun Dereleri olmuştu ama Ordu nerede bilmiyorduk. Şimdi bu güzel ülkede, dünyanın en güzel kenti, kadim kentte Van’da olmaktan son derece mutluyum. Dünya kadar sorun var, biliyorum. Bütün sorunlarınızı biliyorum. Nelerin, kimlerin neler yaptığını da biliyorum ama benim bu ülkenin insanlarına sözüm var; bu ülkeye barışı, huzuru, kardeşliği getireceğim. Bu ülkede hiç kimse asla ötekileştirilmeyecek. Bu ülkede hiç kimse inancından ve kimliğinden ötürü ötekileştirilmeyecek. Allah’ın yarattığı en değerli varlık insandır ve benim başımın üstünde yeri vardır” dedi.

KILIÇDAROĞLU: DEMOKRASİNİN AYAKLAR ALTINA ALINDIĞINI BİLİYORUM

Van Denizi’ne de değinen Kılıçdaroğlu, “Büyük haksızlıklar yapıldığını biliyorum. Demokrasinin ayaklar altına alındığını da biliyorum. Seçimle gelenlerin görevlerinden alındığını biliyorum. Bütün bunları çözeceğim. Söz veriyorum; tamamını çözeceğim. Gideceksiniz, sandıkta oy vereceksiniz, bunu yapanları beraber emekli edeceğiz, göndereceğiz. Memleketimizde huzur içinde yaşamak istiyoruz. Kucaklaşmak istiyoruz. Nedir ayrılık gayrılık. Ayrılık gayrılık bize ne verdi? Hiçbir şey vermedi. Biz beraber olacağız. Bu güzel ülkede beraber olacağız. Van Denizi’nde beraber olacağız. Ben Van Denizi dediğim zaman bir ara eleştirmişlerdi, ‘Gölün adını bilmiyor’ diye. Ama benim Erciş’te okula başladığımı bilmiyorlardı. Buraya ‘Van Denizi’ denir. Van’ın ne kadar güzel olduğunu bilmez miyim? Kadim bir kent olduğunu bilmez miyim” diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu Van

KILIÇDAROĞLU: VAN ÖZEL EKONOMİ BÖLGESİ İLAN EDİLECEK

Dünyanın farklı noktalarından insanın Van’a gelmesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Van, bu bölgenin kilit taşlarından birisidir. Bu bölgenin İran ile olan ilişkisi, İranlı turistlerin buraya gelmesi, tek başına yetmiyor. Dünyanın her tarafından insan Van’a gelmeli, sadece İranlılar değil. Van’a gelmeli, tarihini görmeli; gölünü, ovalarını, yaylarını görmeli ve en önemlisi güzel insanlarını görmeli. Van kahvaltısını yapabilmeli. Bütün bu ovalar, bereketli ovalara dönüşecek, göreceksiniz. Bu bölge, özel ekonomi bölgesi ilan edilecek. Hayvancılığı göreceksiniz. Sadece Orta Doğu’yu değil, Kafkasları da besleyecek büyük bir ekonomik potansiyele sahip burası. Bunu yapacağız, göreceksiniz. Onlar Beşli Çetelere, yandaşlara hizmet ettiler. Ben, vatandaşlara hizmet edeceğim, size hizmet edeceğim” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: HELALLİK İSTEYECEĞİM

Vanlılarla helalleşeceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “2011’de deprem oldu. Ben, o depremde buraya geldim, bir gece de burada kaldım. Ertesi gün depremzedelerle buluştum. 12 yıl geçti. Hâlâ 100’e yakın aile barakalarda oturuyor. Geçen hafta eşim geldi, o ailelerle görüştü. Sitem ettiler haklı olarak; ‘Neredeydiniz bugüne kadar?’. Söz veriyorum Vanlılara; geleceğim cumhurbaşkanı seçildikten sonra, önce o ailelere gideceğim. Onların bütün sorunlarını çözeceğim, helallik isteyeceğim” dedi.

“NEREDE BİR ADALETSİZLİK VARSA ADALETSİZLİKLE MÜCADELE ETMEK BENİM BOYNUMUN BORCUDUR”

Kılıçdaroğlu, “Belediyeden atılan 306 işçi kardeşim var. Onların tamamını görevlerine iade edeceğim. Nerede bir adaletsizlik varsa adaletsizlikle mücadele etmek benim boynumun borcudur çünkü devletin dini adalettir. Adaletin olmadığı bir yerde huzur olmaz, bereket olmaz, kardeşlik olmaz. Adaletin olmadığı bir yerde çocuklar yatağa aç girer. Adaletin olmadığı bir yerde milyonlar yoksul, bir avuç da varsıl olur” diye aktardı.

KILIÇDAROĞLU: TAŞERON İŞÇİLERİN TAMAMINI KADROYA ALACAĞIZ

Taşeron işçilere değinen Kılıçdaroğlu, “Ben ise sadece ve sadece size güveniyorum. Halka güveniyorum, milletime güveniyorum. Öğretmenevinde çalışan emekçiler var. Onlar, aylıklarını doğru dürüst alamıyorlar. Onlar memur da değil, taşeron işçisi de değil. Maalesef perişan vaziyetteler ve bunların sayısı Türkiye genelinde 20 bin. O 20 bin kardeşimiz de asla unutmasın. Hepsinin hakkını ve hukukunu teslim edeceğim. Taşeron işçilerin tamamını kadroya alacağız. Hiç endişe etmeyin” dedi.

“100 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPACAĞIZ”

Kılıçdaroğlu, 100 bin öğretmen ataması yapacakları vaadinde bulunarak şunları aktardı: “Öğretmenler. Cumhuriyet’in 100. yılında 100 bin öğretmen ataması yapacağız. Her okulda öğretmen olacak. Ferhat ile Şirin’in buluştuğu gibi yapacağız bunu. KPSS’de yüksek puan alıp sözlüden elenenler var. Sözlü sınavı kaldıracağım. Kim kazandıysa atamasını yapacağız. Endişe etmeyin. Devlette liyakat ve devlette adalet bu, olmazsa olmaz. KHK’lıları da çözeceğim, meraklanmayın. Bu kardeşiniz, bu ülkeye adalet gelinceye kadar mücadele edecek. En ufak bir endişe duymayın. Adalet, adalet ve adalet olacak.”

KILIÇDAROĞLU: ANNELER, ÇOCUKLARINIZI OKULA GÖNDERİRKEN ARTIK BESLENME ÇANTASI DİYE BİR ŞEY DÜŞÜNMEYECEKSİNİZ

Kılıçdaroğlu, “Ciddi bir yoksulluğun olduğunu da biliyorum. Yatağa aç giren çocukları biliyorum. Beslenme çantasına acaba anne, ne koyacak diye derin derin düşündüğünü de biliyorum. Annelere de sesleniyorum; anneler, çocuklarınızı okula gönderirken artık beslenme çantası diye bir şey düşünmeyeceksiniz. Çocuğunuz okula gidecek, arkadaşlarıyla beraber suyunu da sütünü de içecek, yemeğini de yiyecek, evine tok gelecek. Bütün çocuklar, Türkiye genelinde okulda beslenecek” diye konuştu.  

“SAĞ ELİN VERDİĞİNİ SOL EL GÖRMEYECEK”

Annelere de seslenen Kılıçdaroğlu, “Ayrıca hiç geliri olmayan veya geliri asgari ücretin altında olan bütün ailelerde kadının banka hesabına mutlaka en az asgari ücret kadar bir para yatıracağız. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Onlar gibi yapmayacağız. Kişinin yoksulluğunu teşhir etmeyeceğiz. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Kadın gidecek, bankadan memur, işçi, emekli gibi aylığını çekecek ve çoluk çocuğunun rızkını sağlayacak. Dolayısıyla bütün annelere de sesleniyorum; meraklanmayın, sosyal devlet sizin en büyük güvenceniz olacak” diye belirtti.

 “MÜTEVAZİ BİR YAŞAM SÜRECEĞİM”

Kılıçdaroğlu, “Bir şeyden emin olmanızı isterim; bu ülkeye adalet ya gelecek ya gelecek. Adaleti sağlayacağız. Ekrem Başkan ne diyordu? ‘Her şey çok güzel olacak.’ Hiç endişe etmeyin. Vallahi de billahi de her şey çok güzel olacak. Vallahi de billahi de bu ülkeye huzuru getireceğim. Vallahi de billahi de bu ülkeye kucaklaşmayı getireceğim. Ben saraylarda oturmaya alışkın birisi değilim. Hayatım boyunca ne saray gördüm ne sarayda oturdum. Sarayda değil, Mustafa Kemal’in Çankaya’sına gideceğim, orada oturacağım. Mütevazi bir yaşam süreceğim. Sizler gibi olacağım. Halktan birisiyim zaten, halktan birisi gibi yaşamaya devam edeceğim” diye ekledi.

Editör: Necmettin Dursun