Son beş yılda Van’a kazandırılan yatırımları özel bir çalışma ile kitap ve dergi halinde seçmene ulaştırıyor. Aynı zamanda milletvekili adayı olarak da AK Partinin vaatleri konusunda halkı bilgilendirerek, AK Parti’ye neden ve niçin destek olunması gerektiğini anlatıyor.

“ERDOĞAN’IN SELAMLARINI İLETEREK DESTEK İSTİYOR”

27. Dönem Milletvekili olarak görev yaptığı beş yılda Van’dan kopmayarak halkın takdirini kazanan Abdulahat Arvas, evini ve ailesini Ankara’ya götürmeyen ender siyasetçilerden biridir. Yasama faaliyetlerinin olmadığı haftanın dört gün, tüm zamanını Vanlılara ayırmış, ilçe teşkilatları ile birlikte her an seçim olacakmış gibi ihlas, samimiyet ve heyecanla çalışma programlarını bugüne kadar kesintisiz olarak devam ettirmiştir. Bu nedenle saha çalışmalarında antrenmanlı olan ve yoğun bir tempo ile çalışmalarını nefessiz sürdüren Milletvekili Arvas, sivil toplum kuruluşları, kanat önderleri, sanayi siteleri, mahalle ve ilçe ziyaretlerinin ardından iki gündür esnafları geziyor.14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere sayılı günler kala, Erciş ilçe merkezinde bulunan işyerlerini tek tek dolaşan Arvas, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileterek hemşerilerinden destek istiyor.

AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem! AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem!

“KÜÇÜK ESNAFIMIZIN PRİM ÖDEME GÜN SAYISI 7200 GÜNE İNDİRİLECEK”

Milletvekili Arvas; esnaf sadece alan, satan, ticaret yapan bir meslekten ibaret değildir. Esnaf, aynı zamanda şehrin gözü, kulağı, sesi, vicdanı, hamisi ve yol göstericisidir. Bu nedenle AK Parti olarak, esnafımızı sık sık ziyaret ediyor, söylediklerini dikkatle dinliyoruz. Bugüne kadar yanında durduğumuz, destek olduğumuz esnaflarımız ile ilgili olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın birkaç gün önce güzel bir müjdesi olmuştu. İnşallah yeni dönemde yapılacak düzenlemeyle; küçük esnafımızın prim ödeme gün sayısı 7200 güne indirilecek, SGK’lılarla eşitlenecektir. Böylelikle Bağ-Kur'lu esnafımız emeklilik için 9 bin gün (25 yıl) yerine 7200 gün (20 yıl) prim ödeyerek emekli olma hakkını elde edecektir. Bu düzenleme ile ekonominin, ticaretin ve sosyal hayatın teminatı olan esnaf ve sanatkarlarımızın talebi karşılık bulmuş oldu. Ziyaret ettiğimiz esnaflar bu konuyla ilgili memnuniyetlerini dile getirerek Sayın Cumhurbaşkanımıza dua ediyor dedi.

“İSTİKRARIN SÜRDÜĞÜ SON YILLARDA VAN’IN YATIRIM ORTAMI HIZLA İYİLEŞTİ”

Seçimlerin önemi konusunda da değerlendirmelerde bulunan Arvas, her seçimin kendisine ve bölgesine özgü ayrı bir önemi vardır. Türkiye’nin ikinci yüz yılı olması bakımından Sayın Cumhurbaşkanımız ve bizler açısından da bu seçimin ayrı bir anlam ve önemi vardır. Bölgemiz ve özellikle Van ilimiz açısından bu seçim hayatidir. Çünkü Van bugünlere ağır bedeller ödeyerek geldi. Huzur ve güven ortamının tesis edilmesi Türkiye’nin tüm enerjisini aldı. İstikrarın sürdüğü son yıllarda Van’ın yatırım ortamı hızla iyileşti. Üretim ve kalkınma dönemi başladı. İlimiz ve ilçelerimizde birçok Organize Sanayi Bölgesi, Küçük sanayi Sitesi ve fabrikalar açıldı. İstihdam olanakları arttı. Hemşerilerimizin hayat kalitesi yükseldi, bu nedenle hayatidir tabirini kullandım.

“YAŞAMA KÜLTÜRÜMÜZE KAST EDENLERE FIRSAT VERMEMELİYİZ”

CHP’nin ülke idaresinde, HDP’nin de yerel yönetimlerde söz sahibi olduğu dönemlerde millet bunlardan çok çekti. İdeoloji ve kimlik siyaseti ile milli ve manevi değerlerimiz örselendi. Birlik ve beraberliğimize kast edildi. Daha birkaç yıl önce şehirlerimizin huzurunu bozanlar, esnafın canına ve malına musallat olanlar, şantiyeleri basıp, iş makinalarını yakanlar şimdi meydanlarda seçmenden oy istiyor. Bugün dillerine barışı pelesenk edenler, dün çözüm sürecini zehirleyenlerdir. İkiyüzlü bir siyaset anlayışı ile algı yönetenler bu zamana kadar memlekete herhangi bir katma değer sağlayamamıştır. Millet İttifakı bileşenleri ile destekçilerinin uzak ve yakın geçmişte neler yaptıklarını yaşamış bir toplum olarak, bunların tatlı dillerine ve yalan vaatlerine kanmamalıyız. Milli ve manevi değerlerimize, birliğimize, huzurumuza ve bir arada yaşama kültürümüze kast edenlere fırsat vermemeliyiz.

Editör: Necmettin Dursun