Brent petrolün varil fiyatı 80 dolara kadar gerilemesiyle akaryakıt fiyatlarında indirim yapıldı. Sektör kaynaklarının aktardığı bilgilere göre; Bugünden itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına 1 lira 64 kuruş indirim geliyor. İşte akaryakıt indirim detayları…

MOTORİNE İNDİRİM GELİYOR

Brent petrol fiyatlarında yaşanan sert dalgalanma sonrası yurt içinde benzin ve motorin (mazot) fiyatları üzerindeki etkisini sürdürmeye devam ediyor. Bu kapsamda akaryakıt litre fiyatları bir kez daha değişiyor. Brent petrolün varili en son, uluslararası piyasalarda 80 doların altını test etmesiyle akaryakıtta indirim sinyali verdi. Daha önce motorin fiyatına 1 lira 57 kuruş indirimin geleceği aktarılırken yeni indirim miktarının değiştiği öğrenildi. Motorin fiyatlarına bugünden itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına 1 lira 64 kuruş indirim geliyor.

PETROL FİYATLARI NEDEN DÜŞTÜ?

İsrail-Filistin çatışması sonrası Brent petrolün uluslararası piyasalarda varil fiyatı 94 dolara kadar yükselmişti. Ham petrol fiyatları, en büyük ithalatçı Çin ile Euro Bölgesi’nden gelen ve hayal kırıklığı yaratan bir dizi ekonomik verinin ardından bu hafta sert kayıplar yaşadı. Fed yetkililerinden gelen şahin sinyaller de baskı yarattı. Bu gelişmelerle petrol fiyatları 80 doların altına kadar gerileyerek yaklaşık 4 ayın en düşük seviyelerini test etti.

BENZİN VE LPG’DE İNDİRİM VAR MI?

Brent petrol fiyatları düştükçe düşüyor. 20 Ekim'de, 93 dolar düzeyinde bulunan Brent petrolün varili 80 dolara kadar geriledi. Brent petrol fiyatındaki düşüşün ardından, motorine bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 1,64 TL'lik indirim beklenirken LPG ve Benzin grubunda ise fiyat değişikliğinin olmayacağı açıklandı.

DEPO MOTORİNDEN 99 LİRA KÂR

Böylelikle bugün itibariyle İstanbul'da motorin alacak vatandaşlar yeni fiyata göre depo başına ortalama 98 lira 40 kuruş kazançlı olacak. Ankara'da ise yeni fiyata göre depo başına ortalama 98 lira 98 kuruş ceplerde kalacak. Son olarak İzmir'de ise ortalama 99 lira bir depo motorinden kâr edilebilecek.

İŞTE GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL

Benzin: 34,52 T

Motorin: 38,01 TL

LPG (Otogaz): 18,24 TL

ANKARA

Piyasalar Fed haftasına pozitif başladı! Piyasalar Fed haftasına pozitif başladı!

Benzin: 35,14 TL

Motorin: 38,60 TL

LPG (Otogaz): 18,66 TL

İZMİR

Benzin: 35,24 TL

Motorin: 38,75 TL

LPG (Otogaz): 18,31 TL

VAN

Benzin: 36,03 TL

Motorin: 39,61 TL

LPG (Otogaz): 18,71 TL

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: ŞABAN BEYAZSAÇ