Optimar Araştırma, seçime iki gün kala son anketi paylaşırken 10-11 Mayıs'ta Türkiye genelinde yapılan ankete göre seçimi ilk turda Cumhurbaşkanı Erdoğan kazanırken ORC araştırma şirketi de 10-11 Mayıs tarihleri arasında 28 ilde 3 bin 920 kişi ile yaptığı son akette Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu seçimi ilk turda yüzde 51,7 ile kazanıyor.

Optimar Araştırma, seçime iki gün kala son anketi paylaşırken 10-11 Mayıs'ta Türkiye genelinde yapılan ankete göre seçimi ilk turda Cumhurbaşkanı Erdoğan kazanıyor. 9-11 Mayıs tarihleri arasında 5 bin 950 kişinin katılımıyla 81 ilde gerçekleştirilen ankette yüzde 7,4'lük kararsız oyları ile seçime katılmayacağını belirten yüzde 2,9'un da oyları orantılı şekilde dağıtıldı.

Seçimler yenilecek mi? YSK'dan 3 ildeki seçimler için flaş karar! Seçimler yenilecek mi? YSK'dan 3 ildeki seçimler için flaş karar!

OPTİMAR’A GÖRE ERDOĞAN KAZANIYOR

Anketin sonuçlarına göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimi ilk turda yüzde 50,4 ile kazanıyor. Erdoğan'ı yüzde 44,7 ile Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 3,4 ile Sinan Oğan, yüzde 1,5 ile Muharrem İnce takip ediyor. Öte yandan, Muharrem İnce adaylıktan çekildiğini duyurdu. İsmi oy pusulasında bulunan İnce, ikinci tura kalamayacak. Resmi başvuru yapması halinde de seçimi kazandığı takdirde mazbatası verilmeyecek. ORC Araştırma, Cumhurbaşkanlığı seçimine dair anketini yayınladı. Buna göre Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 51,7 oyla seçimi ilk turda kazanıyor. ORC Araştırma şirketi 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik anketini paylaştı. Araştırma 10-11 Mayıs tarihleri arasında 28 ilde 3 bin 920 katılımcı ile yüz yüze gerçekleştirildi.

İşte Optimar ve ORC'nin seçime 2 gün kala yayınladığı son anket...

ORC’YE GÖRE KILIÇDAROĞLU KAZANIYOR

ORC Araştırma, “Cumhurbaşkanlığı Oy Tercihleri” anketini yayımladı. Ankete göre, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimi ilk turda yüzde 51,7 ile kazanıyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI OY TERCİHLERİ

Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 51.7

Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 44.2

Sinan Oğan: Yüzde 2.8

Muharrem İnce: Yüzde 1.3

ANKETE GÖRE PARTİLERİN OY ORANLARI İSE ŞÖYLE:

AK PARTİ: Yüzde 34.5

CHP: Yüzde 28,4

İYİ PARTİ: Yüzde 13.7

YEŞİL SOL PARTİ: Yüzde 10.6

MHP: Yüzde 7.3

DİĞER PARTİLER: YÜZDE 5,5

ORC Araştırma, “Cumhurbaşkanlığı Oy Tercihleri” anketini yayımladı. Ankete göre, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimi ilk turda yüzde 51,7 ile kazanıyor.

ORC Araştırma, “Cumhurbaşkanlığı Oy Tercihleri” anketini yayımladı. Açıklanan anket sonuçlarına göre, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yarışı yüzde 51,7 ile ilk turda önde tamamlıyor. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oyu ise 44,2.

Ata İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın oyu yüzde 2,8 olarak açıklanırken, dün (11 Mayıs) cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini açıklayan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin oyu yüzde 1,3 oldu.

ORC Araştırma’nın açıkladığı “Milletvekili Genel Seçimleri” anketine göre ise hiçbir ittifak Meclis’te çoğunluğu sağlayamıyor. AKP’nin oyu yüzde 34,5 olurken, ittifakı ortağı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 7,3’te kaldı. CHP’nin oyu yüzde 28,4 olarak açıklanırken, ittifakı ortağı İYİ Parti’nin oyu yüzde 13,7 oldu. Emek ve Özgürlük İttifakı’nın içinde yer alan Yeşil Sol Parti’nin oyu ise yüzde 10,6 olarak öngörüldü.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER