Reklam Haber – Mehmet Ali EKİNCİ

Van, gastronomi alanında önemli adımlar atmaya devam ediyor. Yemek kültürünün önemli olduğu bu süreçte birçok ülkenin mutfak kültürü Van’da sergilenirken, Orta Asya mutfağına ait yemekler ile dünya mutfağına ait yemeklerin sunulacağı Fitchi Restaurant, müşterilerine kapılarını açtı. Öte yandan İkinisan caddesi üzerinde bulunan Fitchi Restaurant’ın açılışına kentteki önemli isimler ve iş insanları katıldı.

VAN’IN ZENGİN MUTFAK KÜLTÜRÜNE BİR MUTFAK DAHA EKLENDİ! 

Orta Doğu ve Dünya Mutfağı Fitchi Restaurant’ı Van’a kazandıran İş İnsanı Haşim metin ve İş İnsanı Suat Aslan, Van’ın farklı lezzetlere ve kültürlere ev sahipliği yaptığını ve benimsediğini dile getirdi. İşletme hakkında bilgi veren Haşim Metin, “İnşaat ve gıda sektöründe işletmelerimiz bulunuyordu. Faaliyet alanımıza yeni bir işletme ekleyerek, restoran alanında Fitchi Restaurant ismi ile orta asya ve dünya muftağı ile müşterilerimize hizmet vermeye başladık. Farklı lezzetleri Van halkı tatsın diye böyle bir hizmet alanına girdik. Umarım damak tatlarına hitap eder. Yemeklerimizle ilgili olumlu dönüşler alıyoruz, kültür olarak çok yabancı olmadığımız bir kültür, damak tadımız hemen hemen aynı, gelen müşterilerimiz çok memnun kalıyor.” Dedi.

VAN’DA MENÜSÜNE SUŞİ EKLEYEN İLK RESTAURANT!

Van’da ilk defa kendilerinin menülerine suşi yemeğini eklediklerini dile getiren Metin, “Orta Asya’da yapılan birçok yemek menümüzde mevcut, halades, sala, fitchi, suşi gibi bir çok yemek Van’da ilk defa sunulmaktadır. Bizler de bu yemekleri menümüze taşıdık. Özellikle talepler fazla olduğu için menümüze suşi yemeğini de ekledik. Van’da ilk suşi yemeğini getirmenin de mutluluğunu yaşıyoruz.” Diye konuştu.

ORTA ASYALI AŞÇILARIN ELİNDEN GELEN LEZZET!

Orta Asyalı aşçıların elinden hazırlanan Orta Asya ve Dünya Mutfağı yemekleri hakkında bilgi veren Metin, “Mutfağımızda alanında deneyimli aşçılarımız bulunmaktadır. Şef aşçı, aşçı ve yardımcı aşçılarımız bulunmaktadır. Aşçılarımız alanında 20 yıllık tecrübeleri bulunuyor, kendileri Türkmenistanlı ve Orta Asya Mutfağı ve Dünya Mutfağı lezzetleri alanında tecrübeleri bulunmaktadır. Farklı lezzetleri tatmak isteyen herkesi bekliyoruz.

250 dönüm arazi yanarak küle döndü 250 dönüm arazi yanarak küle döndü

Editör: TE Bilisim