Kılıçer, “Birkaç ay öncesine kadar telefonum susmuyordu, artık arkadaşlarım bile otomobil bulmak için beni aramıyor” sözleriyle pazarda yaşanan yavaşlamayı özetledi.

İPA araştırdı: İstanbullular borç batağında! İPA araştırdı: İstanbullular borç batağında!

Özellikle krediye ulaşmada yaşanan zorluğun otomobil pazarına olumsuz etkisine dikkat çeken Kılıçer, ilk altı ayda Honda satışlarının yaklaşık yüzde 45’inin kredili olduğunu, bu oranın yüzde 15 ve altına indiğini söyledi. Krediye ulaşımın zorlaştırılması nedeniyle satışların son çeyrekte iyice gevşemesini beklediklerini belirten Kılıçer, şunları söyledi:

“Kurumsal müşteriler de kredi sorunu yaşıyor. Ekonomik göstergelere göre 2024’te pazar daralacak. Yine de Türkiye’de bir sabah uyandığımızda yeni bir kararla karşılaşabiliriz ve her şey farklılaşabilir.”

Kılıçer’in üzerinde durduğu bir diğer konu da hibrit motorlu otomobillerin ÖTV konusunda yeterince desteklenmemesiydi. Yüksek hacimli motora sahip hibrit otomobillerin yakıt tüketimi ve emisyon konusunda avantajlı olmasına karşın yüksek ÖTV nedeniyle zor ulaşılır fiyatlara sahip olduğunun ve emisyona dayalı vergilendirmeye ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.