Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri değişti! İşte yeni atanan isim Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri değişti! İşte yeni atanan isim

Van Yüzüncü Yıl Üniversi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen “Uluslararası Bal Şurası ve Fuarı”na katıldı. Rektör Şevli ile birlikte Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Göya, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Erdoğan, Genel Sekreter Cahit Tekin ve Van YYÜ Arıcılık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Erkan katılım sağladı.

REKTÖR ŞEVLİ: ARICILIĞA KATKI SAĞLAYACAK FAALİYETLERDE BULUNUYORUZ

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Van YYÜ Arıcılık Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak arı ve arı ürünleri alanında faaliyet gösteren ve benzer amaca hizmet eden tüm kurum ve kuruluşları dikkate alarak özelde Van yöresinde genelde ise ülke dile getirdi. Rektör Şevli, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi olarak ülkemizin vizyonunu, ufkunu genişleten ve ülkemizin gelişimine katkı sağlayan her türlü çalışmaya, faaliyete katkı sunmanın gerekliliğinin ve öneminin bilince olduklarını bu bağlamda katkı sunmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. 

  

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi standında, örtü altı tarımsal üretimde verim ve kaliteyi artırması, üretim maliyetlerini azaltması dolayısıyla kullanımı yaygınlaşan bombus arıları ziyaretçilerin ilgisini çekti. Standımızda, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen örtü altı tarımda sebze ve meyvelerin döllenmesini sağlamasıyla yaygın olarak kullanılan bombus arıları hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

VAN YYÜ STANTINI BİRÇOK KİŞİ ZİYARET ETTİ

Uluslararası Bal Şurası ve Fuarında yer alan “Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Arıcılık Uygulama ve Araştırma Merkezi” standımız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Sayın Prof. Dr. Özvar, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Ahmet Gümen, TÜBİTAK Başkanı Sayın Prof. Dr. Hasan Mandal ve Bingöl Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. İbrahim Çapak başta olmak üzere programa katılan 26 üniversite rektörü ile birçok kişi tarafından ziyaret edildi. Ayrıca Bingöl Milletvekilleri Sayın Feyzi Berdibek ve Sayın Zeki Korkutata ile önceki dönem Van Milletvekili Sayın Abdulahat Arvas da Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi standını ziyaret etti.

Kaynak: BASIN BÜLTENİ