ŞEHRİVAN HABER - Her hafta düzenlenen buluşmada kent ve ülke gündemini değerlendiren açıklamalar yapan Saadet Partisi Van İl Başkanlığı bu hafta; “Saadet Van İl Başkanlıkları olarak bu hafta ki gündemimiz Ülkemizin içinde bulunduğu açlık, sefalet ve yoksulluk.” Diyerek ekonomik sıkıntılara değindi.

Van İl Başkanı Özay İlhan ülke gündemi ile ilgili açıklamasında yüksek fiyatlar, geçim sıkıntıları ve ekonomik sorunlara değinirken konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi; “Geçtiğimiz günlerde emeklilere yapılan zamla en düşük emekli maaşı 10 bin liraya yükseltildi. Bugün ülkemizin birçok şehrinde kira fiyatları 10 bin liradan başlamaktadır. Geldiğimiz noktada kiracı emeklilerimiz hiçbir şeklide geçinemez. Geçinmek için ek işte çalışmak zorundadır. Bazen şöyle benzetmeler yapılır. İnsan hayatı 3 evredir. Birinci evre ilk 25, insan bundan çok bir şey anlamaz. Çocukluk, gençlik evresi gelip geçer. İkinci evre ikinci 25, bu da ne yazık ki bizde ağır bir iş hayatıdır.”

İLHAN: ÜLKEMİZDE YAŞAMAK ADETA ZULME DÖNMÜŞTÜR

“Bugün ne yazık ki ikinci 25’te olan gençlerimiz inşaatlara çalışmaya gitmekte, ortalama günlük bir işçi ne yazık ki inşaatta hayatını kaybetmektedir. Çok azınlık bir kesimin çocukları lüks, şatafat içerisinde yaşarken, ülkenin yüzde 95’lik kesimi bu devrede çalışmakla ömrünü tüketmektedir ve ağır SGK-Bağkur primleriyle de büyük bir yükün altında hem çalışanlar hem de işyerleri kalmaktadır. Üçüncü evrede birçok kişi emekli olma hayali kurmakta veya emekli olmakta ama geldiğimiz noktada yetersiz beslenme, sağlıksız yaşam koşulları insan hayatının üçüncü evresini her türlü sefalete açık hale getirmekte, ayrıca açıklanan emekli maaş zamlarıyla da birçok kişi geçinememektedir. Geçinememenin neticesinde de hastalıklarda kat be kat artmaktadır. Bugün ülkemizde yaşamak adeta zulme dönüşmüştür. İktidar ve çevresi yüzlerce araçlık konvoylarla belediye başkanlarını ilan ederken, yüzlerce son model milyonluk araçlarla konvoy düzenlerken, toplumun büyük bir kesimi sefaletle karşı karşıyadır.”

VAN’DAKİ 70 YILLIK ESNAFIN KEPENK KAPATMASINA DA DEĞNDİ

Geçtiğimiz günde kapanan tarihi mekanlardan birisini örnek veren İlhan, esnafın da ekonomik sorunlara karşı direnemediğine değinerek; “Kiralar almış başını gidiyor. Geçtiğimiz günlerde şehrimizin en eski mekânlarından 70 yıllık esnaf Şeref Şahin girdi maliyetlerine dayanamayarak dükkânını kapatmak zorunda kalmıştır. Artık esnafında işin içinden çıkamadığı gerçeği ortadadır. Aslında herşeyin fiyatı artıyor, insanların geliri bu artışlara yetişmiyor. Birçok kişi hayatını sürdürmek için kredi kartlarına sarılmış, her geçen gün kredi kartlarının faiz oranları artmaktadır. Gelinen noktada 2002 yılından bu yana kredi kartlarındaki borçlanma oranı bire yüz olarak artmıştır. Örneğin 2002 yılında kredi kartı borcu 1 milyon dolarsa bugün 100 milyon dolardır. Bu örneği özellikle vermek istiyorum. Birçok insan borçlu duruma gelmiştir. Gençler evlenememektedir. Bugün bir gencin evlenebilmesi için en az bir, bir buçuk milyon harcama yapması gerekir. Fakat tüm bunların yanında azınlık bir grup itibardan tasarruf olmaz diyerek birçok ilde konvoylarla aday tanıtım turu atıyor. Ülkemizi bu azınlığa teslim etmemeliyiz.”

İLHAN İKTİDARA İÇİN “İKİ YÜZLÜ” DEDİ

İYİ Parti'de Dervişoğlu dönemi başladı: Müsavat Dervişoğlu kimdir? İYİ Parti'de Dervişoğlu dönemi başladı: Müsavat Dervişoğlu kimdir?

“Şunu açık ve net söylemek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız birkaç yıl önce birkaç dakikalık uzay seyahati için 100 milyon dolar harcanıyor. Ne yazık ki Cumhurbaşkanı geçmişte neyi kınamışsa bugün onu yapıyor. Tüm masraflarla birlikte 70 milyon dolar ödenip uzaya biri gönderildi. Emekliye gelince, memura gelince herşeyi kısan iktidar ülkemizi her anlamda batırmıştır.  Uyguladıkları siyasette de her gün geri vites söz konusudur. Meclis’te İsveç’in NATO’ya girmesiyle ilgili oylama yapılacak. Cumhurbaşkanı geçmişte buna karşıydı ama bugün İsveç iktidarın sayesinde NATO’ya girecek. İktidar ve işbirlikçileri Gazze’de insanlar açlıktan ölürken, seyretmeye devam etmektedirler. Ulaştırma Bakanının bizzat söylediği günlük 8 gemiyle İsrail’e çelik, demir, barut, gıda gönderiliyor. İnsanlık tarihinin gördüğü en ikiyüzlü iktidarla karşı karşıyayız.”

“VAN ÇARESİZ DEĞİL”

Öte yandan Van’daki duruma da değinen İlhan, kentin siyasi tercihi ile ilgili olarak ise; “Bu yerel seçim ülkemiz için fırsattır. Bu iktidarı yerelde de ülkeyi düşünen tüm siyasi partilerin birlik olup göndermesi gerekir. Ben bu anlamda çağrı yapıyorum. Van halkı çaresiz değil. Üçüncü bir seçeneği şehir ittifakı olarak ortaya koyduk. Özellikle Millet İttifakında birlikte olduğumuz diğer siyasi partilere çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin hep birlikte bu üçüncü seçeneği güçlendirelim ve yerel seçimler iktidar için güven oylamasına dönüşsün. İktidarın bir an evvel gitmesini hızlandıralım. Eğer bunlar kalırsa sorunlar daha çok büyüyecek. Seçimden sonra dolar 50 liraya ulaşır. Mazot 60-65 liraya ulaşır. İnşallah bu kez fırsat vermeyeceğiz. Seçimleri referanduma dönüştürüp iktidarı gönderelim.”

Kaynak: ŞEHRİVAN GAZETESİ