ŞEHRİVAN HABER: ÖMER AYKAÇ 

Her hafta kentin önemli konularına dikkat çeken SP İl Başkanı Özay İlhan,  “Van Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar şehrin önemli hiçbir sorununu çözmemiş ve üstelik üstüne yeni sorunlar eklemiştir” ifadelerini kullandı.  

Van’ın sorunlarını gündeme getiren Saadet Partisi Van İl Başkanlığı, bir kez daha kentin önemli sorunlarına dikkat çekti. Kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelen SP İl Başkanı Özay İlhan, belediyelerin sattığı arsalardan dükkanlara, kentin imar sorunundan depremselliğine, yeşil alanlardan betonlaşma soruna kadar birçok konuyu değerlendirdi.  

“BİRÇOK TAŞINMAZI ALELACELE SATMAYA KALKMIŞTIR”

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, “Van Büyükşehir Belediyesi ve Edremit Belediyesi 2023 yılında birçok taşınmazı satışa çıkardı ve özellikle son aylarda da birçok arsayı satışa çıkararak satmaya başladı. Büyükşehir Belediyesi birçok belediyecilik hizmetinde geri plandayken arsa, arazi, dükkân gibi birçok taşınmazı satışa çıkarmakta, milletin malını yangından kaçırırcasına satmakta ise çok ileri bir noktadadır. Büyükşehir Belediyesi ekonomik olarak nasıl bir çıkmaza düşmüştür ki, son zamanlarda birçok taşınmazı alelacele satmaya kalkmıştır. Büyükşehir Belediyesi son yıllarda adeta ne kadar kötü bir belediyecilik hizmeti verileceğinin örneğini Van halkına göstermiştir.” Dedi. 

“BELEDİYE BUGÜNE KADAR KENTİN HİÇBİR SORUNUNU ÇÖZMEMİŞ”
 
İlhan, “Yağan az bir yağmurda bile şehrin içinde birçok yerde trafik tıkanmakta yollarda göletler oluşmaktadır. Van, 2011 yılında iki büyük deprem yaşamış bir kent olmasına rağmen imar sorunu çözülmemiş, Allah korusun yeni bir deprem olsa daha kötü durumdadır. Van Büyükşehir Belediyesinin son zamanlarda gözümüze çarpan diğer bir icraatı ise kitap alımlarıdır. Van Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar şehrin önemli hiçbir sorununu çözmemiş ve üstelik üstüne yeni sorunlar eklemiştir. Ayrıca Edremit Belediyesinin de ilk günden beri ciddi arsa ve arazi satışına şahit olmaktayız. Turizm açısından önemli bir lokasyon olan Edremit son zamanlarda yeşil dokusunu yitirmekte ve betonlaşma tehdidiyle karşı karşıya kalmaktadır” ifadelerini kullandı. 


Saadet Partisi Van İl Başkanı İlhan, Van Büyükşehir Belediyesi ve Edremit Belediyesi’ne şu soruları yöneltti: 

- Van Büyükşehir Belediyesinin bugüne kadar sattığı arsa, dükkân, arazi vs. toplam taşınmazlar nelerdir ve bu taşınmazlardan ne kadar gelir elde edilmiştir?

PFDK'dan Enis Destan'a 3 maç ceza PFDK'dan Enis Destan'a 3 maç ceza

- Van Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar toplam kaç liralık kitap almıştır? 

- Van Büyükşehir Belediyesinin toplam borcu ne kadardır?

- Edremit Belediyesi olarak bugüne kadar sattığınız arsa, arazi, taşınmaz ne kadardır ve bunlardan ne kadar gelir elde edilmiştir.

- Edremit Belediyesi olarak Edremit’in yeşil dokusunu korumaya yönelik ne gibi tedbirler aldınız?

Editör: Necmettin Dursun