ŞEHRİVAN ÖZEL HABER: FATMA NUR POLATCAN - VEYSEL İZGİ   

Kentin birçok noktasında bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle karşılaşılan kötü manzaralar devam ederken Karayolları, bir kez daha Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingi öncesi ana arterlerde ve köprülü kavşaklarda çalışma başlattı.

umhurbaşkanı ve önemli isimlerin resmi ziyaretleri dışında kentte ilgili alanlarda gerekli bakım ve onarımları yapmayan, özellikle kentin Tuşba ve İpekyolu ilçelerinde birçok noktayı harabe bir şekilde kaderine terk eden kurumun kentteki kayıtsızlığı sürerken ziyaret öncesi başlayan göstermelik çalışmalara tepki geldi. Karayolları Bölge Müdürlüğü sorumluluğundaki birçok alanda ciddi sıkıntılar sürerken birkaç gündür kavşakları trafiğe kapatıp çalışmalar yapan Karayolları’nın kentte mağduriyet yaşatan çalışmalarına tepki gösteren kentin öne çıkan isimleri bu çalışmaları göz boyama olarak nitelendirdi.

THY yılın rekorunu kırdı! THY yılın rekorunu kırdı!

BELLİ ZAMANLARDA YAPILAN ÇALIŞMALAR ‘GÖSTERMELİK’ OLARAK YORUMLANIYOR

Türkiye’nin en az yeşil alana sahip illerinden biri olan Van’da son 3-4 yıldır en çok konuşulan konuların başında bakımsız kaldırım ve orta refüjler geliyor. Son yıllarda bakımsızlığı ve kirliliği ile gündemden düşmeyen Van’da özellikle yazın orta refüjler sulanmadığı için yeşil alanlar tamamen kuruyor. Son yıllarda sıkça gündeme getirilmesine ve eleştirilmesine rağmen kentin taleplerine karşılık vermeyen ve birçok alanı bakımsız ve harabe halde bırakan kurumun kayıtsızlığı sürerken miting öncesi yapılan ve göstermelik olarak yorumlanan çalışmalar yeniden tartışma yarattı. 

IRAK’TAN KURUMA SERT TEPKİ: FEVKALADE ÇALIŞIYORLAR(!)

Yapılan çalışmalarla ilgili Şehrivan’a konuşan Van Ticaret Borsası, Van Ticaret ve Sanayi Odası eski Başkanı Feridun Irak, plansız ve programsız bir çalışmanın yapıldığını dile getirerek, “Van Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü kendileri için fevkalade çalışıyorlar. Edremit’in en güzel yerinde bugünkü paralarla belki 1 milyar TL’den daha fazla paraya mal olacak süper lüks bir yerleşke yaptılar. Fevkalade çalışıyorlar(!) Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gelmeden önce sokağa dökülüp refüjleri, kaldırım taşlarını boyamaya başlarlar. Bu açıdan baktığımızda çalışıyorlar(!) Bizim beklentimiz bu değil.”

“ÇALIŞMALAR PLANSIZ, PROGRAMSIZ VE HIZLA YETİŞTİREYİM DİYE YAPILIYOR”

“Bizim beklentimiz yıllardır bitmeyen Çevre Yolu’nu bitirmeleridir. Çevre Yolu bitmediği için de memlekette son derece büyük bir trafik sorunu var. Bu trafik sorunu Van’a yetmezmiş gibi bir de sayın Cumhurbaşkanı gelmeden plansız, programsız, hızla yetiştireyim diye kaldırım taşlarını boyayayım diye yolu kapatırsanız trafik tamamen durur. Çocuklar okullarına geç kalır, insanlar işlerine geç kalır. Ambulanslar hastaneye geç gider. Hastalar hastaneye geç kalır. Yani Van’da hayat durur” dedi. 

“BUNUN ADI HİZMET DEĞİL, GÖZ BOYAMADIR”

Irak, vatandaşın mağdur edildiğini belirterek şunları söyledi: “Van’da 3 gündür yolu trafiğe kapattılar. İnsanlar mağdur ediliyor. Bunların yapmış olduğu şey halka hizmet değil. Tamamen göz boyamadır. Bunun adı hizmet değil, göz boyamadır. Memleketin bu durumda olmasının sebeplerinden bir tanesi de STK’ların, meslek kuruluşlarının, siyasilerin bu gibi göz boyamalara sessiz kalmasıdır. Halk için harcanması gerekenler başka yere harcandığında sessiz kalınmasıdır. Van’da sayısı bine yaklaşan STK var. Bunlar kartvizit STK’dır. Eskiden bunların açığını meslek kuruluşları kapatırdı. Ancak günümüzde bu meslek kuruluşları tabela kuruluşlarına dönmüştür. Van’ın hali budur.”   

TASAN: NEDEN YILA 1 KERE TEMİZLİK YAPIYORSUNUZ?

Çalışmalarla ilgili Şehrivan’a değerlendirmelerde bulunan iş insanı Faruk Tasan, yollar kapatıldığı için trafiğin alt üst olduğunu aktararak, “Van’a yakışmayan bir çalışmadır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gelecek diye birkaç gün önceden çalışmaya başladılar. Bu çalışma yapılırken insanların yaşayacağı mağduriyet hesap edilmemiş. 3 gündür alt geçitler, köprülü kavşaklar kapalı. Amaçları temizlikmiş! Madem temizlik yapacaksınız neden yılda 1 kere yapıyorsunuz? Ve bu temizlik hep sayın Cumhurbaşkanı gelmeden öncesine denk geliyor. Önceden temizlik yapsalardı bu trafik de bu hale gelmezdi. Daha önce temizlik yaptıklarına hiç denk gelmedim. İnsanları mağdur ediyorlar. Memleketin zaten yoğun ve çekilmez bir trafiği var. Üstüne bir de bunların yaptığı çalışma trafiği alt üst ediyor. Araç kuyruğu uzuyor. Birkaç gündür Van’ın hali budur. Ne hikmetse temizliği bugünlere bıraktılar” ifadelerini kullandı. 

ŞAHİN: BU DURUM VAN’A YAKIŞMIYOR 

Karayollarının çalışması ile ilgili Şehrivan’a konuşan mali müşavir İbrahim Şahin, “Bu durum kamu kurumlarının çok programlı çalışmadığının belirtisidir. Karayolları Bölge Müdürlüğü bu tür çalışmaları yılda bir kez yapıyor. Onu da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gelmeden önce yapıyorlar. Çalışmalar neden Cumhurbaşkanının mitingi öncesi yapılıyor? 365 gün çuvala mı girdi? Bu durum Van’a hiç yakışmıyor. Keşke Karayolları bu çalışmaları aylık yapsaydı. Van halkına yakışır hizmet olurdu ama yılda bir defa çalışma yapmaları kent tarafından hoş karşılanmıyor. Çalışmadan dolayı trafik kapatılmış. Her yerde bir aksaklık var. Üzücü bir durum” yorumunda bulundu. 

Editör: Necmettin Dursun